SARSUELA DE PEIX I MARISC



Aquesta vegada n’havia de menjar el meu fill petit i per motiu de l’al·lèrgia no he pogut posar ni gambes ni escamarlans, però queda igual de bona.

Aquest plat l’he preparat altres vegades, però encara no la tenia passada el blog, Doncs aquí la tenim.  

  
INGREDIENTS

6 talls de lluç
6 talls de rap
2 sípies
½ k de calamarsons
½ k de musclos
½  k de cloïsses
1 ceba petita
2 tomàquets madurs
1 got de cervesa
Ametlles torrades
Farina
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

A una cassola amb una tassa d’aigua posem els musclos ja nets, la portem al foc, un cop oberts els retiren una clova. Reservem

A la mateixa cassola obrirem les cloïsses, quan les tinguem obertes, els retirem una cloca i les reservem, així com el brou que ha quedat, passat per un colador de malla molt fina.

Salpebrem, enfarinem i fregim una mica el rap i el lluç. Reservem.

Amb l’oli que ens ha sobrat, sufragui’m a foc molt lent la ceba picada, quan sigui daurada afegim el tomàquet ratllat, un cop tinguem tots aquests ingredients al punt, afegim la picada amb les ametlles i uns brins de safra que haurem torrat prèviament, donem unes voltes i posem la cervesa.

Deixem reduir una mica la cervesa, passem aquesta salsa pel colador xines. Quan la tinguem passada, incorporem les sípies, que hem tallat per la meitat, deixem coure uns deu minuts, passat el temps afegim les bosses dels calamarsons i el brou que ja tenim colat dels musclos i cloïsses, deixem coure tot el conjunt uns cinc minuts a foc mitjà.

(Les potes de les sípies i dels calamarsons les he reservat per una altra preparació.)

Passat el temps incorporem a la cassola el lluç i el rap que tenim fregits, deixarem coure tot el conjunt uns cinc minuts, llavors afegim els musclos i les cloïsses tornem a deixar cinc minuts més perquè s’amalgamin tots els sabors.

A mi m’agrada que reposi una mica, per tornar-ho a escalfar al moment de menjar.



Preparem una bona barra de pa.






Comentaris

Entrades populars