LLAGOSTINS A L’ESTIL CANTONÈS



 INGREDIENTS

 8 llagostins
½ ceba
2 dents d’all
Salsa de tomàquet
1 cullerada de farina
1 got de cervesa
Suc de ½ llimona
1 cullerada de sucre morè
2 cullerades de vinagre d’arròs
Nous de macadàmia i festucs
Oli d’oliva
150 g d’arròs

Pelem els llagostins i reservem les cues per un costat i els caps i les pells per un altre.

A una paella amb oli sufragui’m caps i pells. Quan les tinguem daurades afegim la ceba tallada a trossets i la farina, remenem molt bé.

Mentrestant aixafem els alls i amb el suc de llimona o afegim al sofregit, remenant molt bé. Aboquem la cervesa i la salsa de tomàquet i deixen que bulli durant uns quinze minuts a foc mix. Passat el temps, colem i tornem a la paella, ha de quedar una salsa una mica consistent.

A un cassó petit ratllem la pell de la ½ llimona, afegim el sucre morè, un raget d’aigua i el vinagre, el portem a foc mix, remenem fins que obtinguem un caramel una mica daurat. En aquest punt barregem aquest caramel sobre la salsa que tenim preparada. Portem al foc i deixem bullir molt suaument, obtindrem una salsa agredolça.

Bullim l’arròs com tinguem costum de fer-ho. Reservem

A una paella amb unes gotes d’oli daurem les nous de macadàmia, els festucs i les cues de llagostins, donem unes voltes hi incorporem la salsa que tindrem calenta.

Per servir, al plat posem un cercle, l’omplim d’arròs, a sobre posem els llagostins, els fruits secs i salsem. Si sobre salsa la podem posar a una salsera per si ens fa falta per barrejar amb l’arròs.

Font de la recepta llibre de M Berasategui, adaptada al meu gust.


Comentaris

Entrades populars