CREMA DE CARXOFES I ESPINACS AMB FORMATGE
10 carxofes
1 ceba
1 porro
1 manat d’espinacs
150 ml de cervesa rossa
100 g de formatge serrat d’ovella de Mas Farro
150 g de cansalada viada
Oli d’oliva
Farina
Sal
Pebre negre
Pelem la ceba i el porro i els tallem a
rodelles. Posem-los a una cassola al foc amb un raig d’oli, perquè s’ofeguin
lentament tapats.
Preparem les carxofes, traiem les primeres
fulles i deixant 2 cm de tronc. Tallem per la meitat i retirem el plomissol si
n’hi ha.
Tallen dues carxofes ben fines, enfarinem-les
i fregim-les fins que quedin ben rosses. Les traiem i posem sobre paper absorbent.
La resta les afegim a la cassola amb la ceba,
el porro i la cervesa. Deixem-ho reduir 2 minuts.
Cobrim tot el contingut de la cassola amb
aigua i deixem coure 5 minuts més a foc mitjà. Salpebrem.
Fregim la cansalada fins que estigui ben
cruixent. Reservem sobre paper absorbent.
En una altra cassola amb oli ofeguem els
espinacs. Afegim-los a les carxofes i posem-ho a punt de sal. Afegim-hi el
formatge i coem 2 minuts, triturem-ho i passem-ho pel colador xines.
Servim la sopa, amb les carxofes cruixents i
la cansalada al damunt.
que color más apetitoso el de esa crema, me chifla!!
ResponEliminaQuè bona! El detall de la cansalada és un puntasso.
ResponElimina