2º PASTÍS PER EL PRIMER ANIVERSARI DE L’ONA




El passat dia 1 va fer un any que l’Ona la nostra segona neta és amb nosaltres. Aquest és el 2º pastís que vaig preparar per celebrar-ho el dia de Reis, amb els seus tiets Sergi i Míriam que no varen poder ser-hi el dia de l’aniversari.

INGREDIENTS

1 iogurt de llimona o natural
3 ous
2 mides de l’envàs del iogurt de sucre
3 mides de l’envàs del iogurt de farina
1 sobre llevat
1 mida de l’envàs del iogurt de oli d’oliva
1 cullerada sopera de mantega
4 cullerades soperes de confitura de llimona i taronja

A un bol posem els ous amb el sucre, batem fins que ens quedi una barreja escumosa. Seguidament afegim l’oli, el iogurt i la mantega fosa, tornem a barrejar perquè s’incorporin bé tots els ingredients.

En aquest punt aboquem la farina i el llevat que tenim tamisats, tornem a barrejar.

Ara ja podem posar-hi la confitura de llimona amb toc de taronja, tornem a remenar perquè ens quedi tot molt ben integrat.

Aboquem una mica, de la barreja al motlle ja tenim engreixat, per poder fer les muntanyetes, la resta la posem a un altre motlle per fer el pastís.

Portem els motlles al forn que ja tindrem escalfat a 180 ºC, deixem coure uns quinze minuts les muntanyetes i uns quaranta minuts o fins que estigui al nostre gust els pastís. (Podem anar punxant-lo amb una broqueta per assegurar-nos que el tenim cuit). Reservem

Mentre se’ns refreda el pastís, aprofitem per preparar la cobertura de xocolata, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata trossejada, a un cassó i el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenant fins que comproven que ja la tenim al punt.

Recobrim les muntanyetes amb xocolata i reservem.

Recobrim els pastís amb xocolata, passada una estona que la xocolata encara sigui una mica tova, posem les muntanyetes al seu lloc perquè quedin enganxades al pastís.

Passades unes hores quan la xocolata ja estigui ben presa decorem el pastís al nostre gust.




Comentaris

  1. Quin goig veure aquests pastissos que fas per a l'Ona.
    Gaudiu-la molt!!!!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aviat faré els de la seva germana l'Aina que farà 6 anys. Jo no sóc massa de fer pastissos, però aquests els faig amb moltes ganes, per poder veure les seves carones quan els veuen!!! I tant que les gaudim!!!
      Una abraçada Gloria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars