dimecres, 6 de setembre de 2017

TERRINA DE POLLASTRE I PERNIL DOLÇ






INGREDIENTS

3 pits de pollastre
350 g de pernil dolç
6 ous
300 g de bacó fumat
30 g de festucs pelats
30 g d’orellanes
Sal
Pebre negre

Quan comprem el pernil dolç demanem que ens el facin amb un o dos talls. El bacó fumat que ens els facin a talls ben prims, que no arribi a trencar-se.

Mentrestant posem a bullir tres ous com tinguem costum de fer-los, els necessitem que siguin durs.

Tallem els pits de pollastre a trossets petits com d’uns dos centímetres. Quan els tinguem tallats el reservem a un bol.

Tallem el pernil dolç també a trossets petits i els afegim al bol amb el pollastre. Barregem i salpebrem el conjunt.

Deixatem els altres tres ous i, els barregem amb les carns. Quan els tinguem ben incorporats, afegim els festucs i les orellanes tallades petites. Remenem molt bé tot el conjunt.

Encamisem el motlle amb els talls de bacó tallat prim, procurant que tapi tota la part de sota, ens sobresortirà per poder tapar tot el preparat.

Sobre el bacó, posem la meitat del preparat, a sobre els tres ous durs, acabem posant-hi la resta del preparat. Tapem tot el contingut amb el bacó que sobresortia.

El portem al forn que tenim preescalfat a 200º i el deixem coure uns 45 minuts. Passat el temps, amb una broqueta comprovem que estigui cuit. Si encara no esta del tot cuit, el deixem una estoneta més.

Deixem refredar abans de desemmotllar-lo.

És millor menjar-nos-el l’endemà. Si ens en sobra, el podem congelar tallat a talls de la mida que vulguem.




2 comentaris: