VERAT MARINAT I FUMAT
2 verats grossos
250 g de sal gruixuda (per cuinar a la sal)
3 cullerades de sucre
½ cullerada fum en pols
Oli d’oliva
Anet picat molt fi
Quan comprem els verats demanem que ens
treguin l’espina central i les petites dels costats.
Barregem la sal i el sucre, a un recipient
posem una capa de la barreja, els verats amb la pel cap dalt, cobrim amb una
altra capa de sal i sucre, tapem i deixem a la nevera unes 4 hores.
Passat el temps, netegem molt bé tota la sal,
si fes falta amb raig d’aigua, després l’assequem molt bé, que no ens hi quedi
gens d’aigua.
A un bol posarem oli d’oliva i la pols de fum,
remenant molt bé perquè se’ns dissolgui totalment, posarem els talls dels
verats i cobrirem totalment amb oli d’oliva, ho portem a la nevera, deixem uns
quatre i cinc dies i ja els tenim al punt per menjar.
Com que és una bona quantitat per anar-ne
menjant, a la nevera els podem guardar molt bé durant un mes llarg.
A l’hora de servir, en posem un tros sobre el
marbre i amb el ganivet procurem tallar-lo primet, ens quedaren uns talls de
mossegada. Anirem posant els talls a un plat, els reguem amb unes gotes d’oli
d’oliva verge i espolsem amb una mica d’anet.
Ooohhh! M'agrada molt la teva proposta! El verat ens agrada moltíssim! Hauré de buscar la pols de fum....
ResponEliminaPetonets,
Olga
Jo la compro a Gadgets Cuina!!!
EliminaPetons
M'he deixat de dirte que es de la casa Sosa!!!
EliminaPetons