VERAT MARINAT I FUMAT




INGREDIENTS

2 verats grossos
250 g de sal gruixuda (per cuinar a la sal)
3 cullerades de sucre
½ cullerada fum en pols
Oli d’oliva
Anet picat molt fi

Quan comprem els verats demanem que ens treguin l’espina central i les petites dels costats.

Barregem la sal i el sucre, a un recipient posem una capa de la barreja, els verats amb la pel cap dalt, cobrim amb una altra capa de sal i sucre, tapem i deixem a la nevera unes 4 hores.   

Passat el temps, netegem molt bé tota la sal, si fes falta amb raig d’aigua, després l’assequem molt bé, que no ens hi quedi gens d’aigua.

A un bol posarem oli d’oliva i la pols de fum, remenant molt bé perquè se’ns dissolgui totalment, posarem els talls dels verats i cobrirem totalment amb oli d’oliva, ho portem a la nevera, deixem uns quatre i cinc dies i ja els tenim al punt per menjar.

Com que és una bona quantitat per anar-ne menjant, a la nevera els podem guardar molt bé durant un mes llarg.

A l’hora de servir, en posem un tros sobre el marbre i amb el ganivet procurem tallar-lo primet, ens quedaren uns talls de mossegada. Anirem posant els talls a un plat, els reguem amb unes gotes d’oli d’oliva verge i espolsem amb una mica d’anet.


Comentaris

  1. Ooohhh! M'agrada molt la teva proposta! El verat ens agrada moltíssim! Hauré de buscar la pols de fum....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars