TORRÓ DE CROCANT AMB XOCOLATA
Aquest torró ha quedat força bé sent el meu
primer torró de crocant. Tot i que a casa m’han dit que és molt bo només de
veure’l.
INGREDIENTS
210 g de sucre
1 cullerada de cafè de suc de llimona
40 g de mel
200 g d’ametlla torrada
1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega
Preparem el motllo on farem la tauleta de
torró. El folrem amb paper sulfuritzat.
Posem una cassola amb aigua a escalfar, sense
que arribi a bullir, a un cassó posem la xocolata trossejada, la llet i la
mantega, el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem
remenant fins que comproven que ja la tenim al punt.
L’aboquem dins del motlle que tenim preparat i
deixem que refredi a la nevera.
Mentrestant posem a un cassó, el sucre i el
suc de llimona, escalfem a foc mitjà i deixem que se’ns faci el caramel. Quan el
caramel està agafant un color daurat intens, aboquem-hi la mel, barregem molt bé,
afegim les ametlles que ja estan torrades. Tornem a barrejar amb una pala
(aconsello untar-la amb una gota d’oli, així no s’enganxen) perquè totes les
ametlles quedin ben impregnades de caramel.
Quan tinguem el caramel i les ametlles ben integrades,
aboquem la barreja al motlle sobre la xocolata, escampem bé i amb la pala
aplanem una mica.
Deixem refredar a la nevera durant unes dotze
hores.
Si passat aquest temps no ens l’hem de menjar,
l’emboliquem amb paper de cel·lofana transparent, el guardem en un lloc fresc o
a la nevera.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada