PETITS BUNYOLS DE GAMBES I LA SEVA SALSA




INGREDIENTS

6 gambes
Julivert
2 cullerades de farina
Sal
Pebre negre
½ got de vi blanc
Oli d’oliva
Formatge Mascarpone
Crema de llet
Farina de gamba

Pelem les gambes i les reservem a la nevera.

Per la farina de gamba: A una safata per forn, posem un full de paper sulfurat, escampem els caps i les pells per sobre, la portem al forn que tindrem escalfar a 120 ºC, deixem coure durant gairebé uns 45 minuts, anirem remenant per tal que és coguin de tots costats, han de quedar molt cruixents per poder-les moldre i aconseguir-ne una farina. La que ens sobri la guardem en un pot de vidre i en tindrem per altres elaboracions.

Tallem les gambes en dos o tres trossos segons la seva mida, les posem a un bol, afegim el julivert tallat a trossets petits, el vi i salpebrem, afegim la farina mica en mica. Hem d’aconseguir una pasta llisa per poder fer els bunyols. Reservem

Quan tinguem els caps i les pells ben cruixents, ho moldrem molt fi, i ja tindrem la farina de gamba.

A un bol posem dues cullerades de formatge Mascarpone, dues cullerades de crema de llet, espolsem una culleradeta de farina de gamba i remenem perquè quedin molt ben incorporats tots els ingredients. S’ha de notar bé el gust de gamba.

A una paella amb oli fregim els bunyols, amb una cullera agafem un tros de gamba i la pasta, l’aboquem a l’oli, donem la volta i ja els tenim llestos.

Servim acompanyats de la salsa.


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars