ARRÒS AMB SÍPIA I GALERES





INGREDIENTS

1 sípia grosseta
300 g de galeres
300 g de cloïsses del Carril
200 g de musclos
1 ceba
2 tomàquets 
Arròs
Sal
Oli d’oliva

PEL BROU

Peix de roca
1 tomàquet
1 ceba

Preparem un brou amb peix de roca.

Posem al foc una olla amb aigua, mentre s`escalfa, netegem el peix, salem i a una paella amb oli, el fregim una mica, quan el tinguem llest el posem a l’olla, amb l’oli que ha quedat sufragui’m la ceba i el tomàquet, després tot cap a l’olla. Deixarem coure una mitja hora.

Posem les cloïsses a un cassó amb un grapat de sal, perquè deixin anar la sorra que puguin porta, així en el cas de que en portin, no ens la trobarem a l’arròs.

A un cassó, obrim els musclos que ja tindrem nets, com tinguem costum de fer-ho. Reservem l’aigua d’obrir-los per afegir-la al brou.

A una paella per fer l’arròs, posem oli, salem i sufragui’m la sípia tallada a trossos al nostre gust, reservem, amb el mateix oli, confitem la ceba i després el tomàquet, quan ho tinguem al punt, posem-hi la sípia que tenim reservada i les galeres crues i empolsinades amb un punt de sal, donem unes quantes voltes, afegim l`arròs, enrossint-lo una miqueta, aboquem el suc que hem recollit i el brou, en aquest punt hi posem les cloïsses remenant de tant en tant, afegim els musclos que tenim oberts i que els hem retirat una clova, esperem uns minuts més i ja el tindrem llest.


Comentaris


  1. Sión i Miquel; Quina olor d'all i salobre, que fa totplegat, el peix de roca , les galeres, el suc de musclos... quina munió de bon gust¡¡
    Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Mmmmm....un dels meus arrossos preferits! Les galeres tenen un gustet tan especial! I pensar que far uns anys només les venien per fer caldo....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars