TERRINA I TAPA DE MENUTS DE PORC





INGREDIENTS PER LA TERRINA

4 peus de porc bullits
3 galtes de porc
2 orelles de porc
Sal
Pebre negre
4 fulls de gelatina
Aigua

A una olla amb aigua, posem a bullir les galtes i les orelles de porc, amb un polsim de sal, passada una hora i mitja ja les tindrem al punt.

Mentrestant traiem els ossos dels peus (aquesta vegada els he comprat cuits), és molt fàcil si els posem dos minuts al microones, al màxim de la seva potencia, sobretot tapats amb paper film, perquè espeteguen molt.

Posem a rehidratar la gelatina. La diluïm amb mig colleró del suc de bullir les carns.

Tallem les carns a trossos d’uns tres centímetres, salpebrem, i les posem a una paella amb unes gotes d’oli, afegim el suc amb la gelatina, remenem i deixem reduir.

Aboquem les carns a un motlle, deixem refredar i reservem a la nevera, posant-hi un pes a sobre perquè quedi ben compactada. Dotze hores després la tindrem per poder-la tallar.




Amb aquestes quantitats en surt una bona terrina. La que ens sobra, la tallem a trossos regulars i la congelem, en tindrem de preparada per uns altres dies.





INGREDIENTS PER LA TAPA

Bolets de temporada
Fideus de calamar
1 làmina de pasta de full

Per preparar la coca de pasta de full, estenem la làmina sobre el marbre, l’estirem una mica, la tallem a porcions de la mida que vulguem i la punxem perquè no ens pugui gens.

Posem les coques sobre paper sulfuritzat a una safata i la portem al forn, que ja tindrem preescalfat a 200º, quan comença a enrossir, la tapem amb un altre full de paper sulfuritzat, posem a sobre una altra safata, doncs així ens quedarà cuita i amb la gruixària original.

Tallarem la terrina a talls d’un centímetre i mig (si tenim, maquina de tallar molt millor).

Netegem, salpebrem i saltegem els bolets amb una mica d’oli.

Tallem el calamar a tires fines com si fossin fideus. A una paella amb una mica d’oli els saltegem uns moments.

Portem una planxa al foc, quan la tinguem ben roent, posem unes gotes d’oli i els talls de la terrina, deixem enrossir uns moments, per cada costat.

Per servir posem un tall de la terrina sobre una coca, a sobre posem els bolets i els fideus de calamar. Acabem amb un fil d’oli.               




Comentaris

  1. Que booo! I més ara a la tardor venen de gust aquest tipus de receptes :)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars