VERATS AMB PEBROTS DEL PADRÓ I PATATES





INGREDIENTS

2 verats de ració (200 g cadascun)
Pebrots del padró
¼  k de patates primavera (petites)
3 tomàquets madurs
Vermut blanc dolç
Oli d’oliva verge extra
Sal

Demanem a la peixateria que ens treguin els filets dels varats, a casa haurem de descarregar les espines de la panxa, de les vores i del mig del llom, fent-hi un tall poc profund de dalt a baix i en forma de falca per retirar-ne el rosari d’espines. Reservem a la nevera.

Rentem les patates, no les pelem i amb un escuradents fem-hi tres punxades a cadascuna de dalt a baix. Posem-les a bullir, cobertes d’aigua amb un fil d’oli i un pessic de sal, només 10 minuts. Reservem-les a dins de l’aigua de la cocció.

Netegem els pebrotets, com tinguem costum de fer-ho. Els anirem saltejant a una paella durant uns 30 segons, amb un puntet de sal i un fil d’oli. Els reservem

Preparem una mescla amb els tomàquets ratllats sense les llavors, posem un fil d’oli, el vermut, sal, pebre i reservem.

Salem amb cura els filets de verat per la part de la carn, repartim-hi els pabrotets i enrotllem-los sobre si mateixos, unint-los amb un escuradents.

En una safata per anar al forn, repartim-hi les patates prebullides mal tallades a trossos, amanim-les amb la meitat de la mescla del tomàquet. Afegim-hi un fil d’oli i posem al forn que ja tindrem calent a 190 ºC, durant només 6 minuts.

Afegim a la safata els rotlles de verat amb els pebrotets, amanim-los amb la resta de la mescla del tomàquet i tornem a posar la safata al forn a 190 ºC, durant 6 minuts més.

Presentem la safata a taula, amb el peix farcit i les patates.


Comentaris


  1. Sión i Miquel; Bon sugeriment aquets verats per tal de que surti una recepta ben tentadora de poder donar-hi un mos...
    Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars