VERATS AMB PEBROTS DEL PADRÓ I PATATES
INGREDIENTS
2 verats de ració (200 g cadascun)
Pebrots del padró
¼ k de
patates primavera (petites)
3 tomàquets madurs
Vermut blanc dolç
Oli d’oliva verge extra
Sal
Demanem a la peixateria que ens treguin els
filets dels varats, a casa haurem de descarregar les espines de la panxa, de
les vores i del mig del llom, fent-hi un tall poc profund de dalt a baix i en
forma de falca per retirar-ne el rosari d’espines. Reservem a la nevera.
Rentem les patates, no les pelem i amb un
escuradents fem-hi tres punxades a cadascuna de dalt a baix. Posem-les a
bullir, cobertes d’aigua amb un fil d’oli i un pessic de sal, només 10 minuts. Reservem-les
a dins de l’aigua de la cocció.
Netegem els pebrotets, com tinguem costum de
fer-ho. Els anirem saltejant a una paella durant uns 30 segons, amb un puntet
de sal i un fil d’oli. Els reservem
Preparem una mescla amb els tomàquets ratllats
sense les llavors, posem un fil d’oli, el vermut, sal, pebre i reservem.
Salem amb cura els filets de verat per la part
de la carn, repartim-hi els pabrotets i enrotllem-los sobre si mateixos, unint-los
amb un escuradents.
En una safata per anar al forn, repartim-hi
les patates prebullides mal tallades a trossos, amanim-les amb la meitat de la
mescla del tomàquet. Afegim-hi un fil d’oli i posem al forn que ja tindrem
calent a 190 ºC, durant només 6 minuts.
Afegim a la safata els rotlles de verat amb els
pebrotets, amanim-los amb la resta de la mescla del tomàquet i tornem a posar
la safata al forn a 190 ºC, durant 6 minuts més.
Presentem la safata a taula, amb el peix
farcit i les patates.
ResponEliminaSión i Miquel; Bon sugeriment aquets verats per tal de que surti una recepta ben tentadora de poder donar-hi un mos...
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)