AMANIDA RUSSA AMB SALSA DE SALMÓ FUMAT




INGREDIENTS

PER L’AMANIDA

2 patates grosses
1 ou
2 pastanagues
Cogombres amb vinagre
1 llauna de tonyina amb oli
3 cullerades de maionesa
Sal
Anet en pols

PER A LA SALSA DE SALMÓ

40 g de salmó fumat
1 ou
½ cullerada de les de cafè de sèsam
Unes gotes de suc de llimona
3 cullerades d’oli de girasol
2 cullerades d’oli d’anet

Preparem l’oli d’anet, a un cassó posem un bon raig d’oli, l’escalfem sense que arribi a bullir, el retirem del foc i afegim una cullerada d’anet triturat. Deixem refredar, ja tindrem l’oli per amanir.

Rentem i bullim les patates amb pell i un polsim de sal. Les tindrem cuites quan al punxar-les es quedin al seu lloc. Les traiem de l’olla i deixem refredar.

Bullim els dos ous com tinguem costum de fer-ho. Els refresquem, pelem i reservem.

Bullim les pastanagues, no deixant-les massa cuites. Les traiem de l’aigua i deixem refredar.

Aixafem lleugerament les patates amb una forquilla, tallem a rodanxes les pastanagues i els cogombres. A un bol barregem els tres ingredients, afegim un ou dur i la tonyina també tallats a trossos petits, empolsimem amb una mica de sal, posem la maionesa i remenem perquè quedin ben integrats tots els ingredients. Reservem a la nevera.

Preparem la salsa de salmó fumat: A un bol posem l’altre ou dur, el salmó tallat a trossos, el sèsam, la llimona, triturem amb el minipimer i emulsionem amb els olis de girasol i d’anet.

Per emplatar posem un cercle al plat, hi posem l’amanida, napem per sobre amb la salsa de salmó fumat i empolsinem amb anet picat.



Comentaris

  1. m'agrada l'amanida russa casolana. Jo sempre la compro feta però reconec que no té res a veure amb la de casa! i aquesta salseta...molt bé no? em sembla super fresca! petons

    ResponElimina
  2. Una manera diferent de pendre aquesta amanida! el salmó m'agrada moltíssim, l'haurem de tastar! petonets

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars