LLOBARRO AMB BOLETS I PEUS DE PORC






INGREDIENTS

2 lloms de llobarro
Bolets de temporada
Salsa de rostit d’óssos de vedella
1 ceba
1 tomàquet
150 g d’escalunyes
1 branca de canyella
1 fulla de llorer
Aigua
Cervesa
Un gra d’all
Mantega
Sal
Oli d’oliva
Pebre negre en gra

Per preparar els peus de porc:

2 peus de porc
Bolets confitats
1 porro
Sal
Pebre negre

Per confitat els bolets:

Confitem els bolets amb una mica d’oli, un gra d’all i els salpebrem, quan els tinguem al punt els reservem.

Per la salsa de rostit d’óssos de vedella:

Els posem a una plata per el forn amb una ceba, un tomàquet, un raig d’oli i els deixem enrossir, girant-los de tant en tant, quan els tinguem ben daurats posem un got de cervesa i dos gots d’aigua, i esperem a què la salsa ens quedi ben concentrada. Retirem els ossos i passem la salsa pel colador xines. Ens quedarà una salsa consistent, que l’abrillantarem amb una cullerada de mantega.

Per a les escalunyes:

Les pelem i les posem a un cassó amb oli, una branca de canyella, una fulla de llorer i una mica de pebre negre amb gra, les deixem confitar durant uns 10 minuts a foc molt lent. Les reservem al mateix cassó.

Per els peus de porc:

Tallem el porro en juliana, que ens quedin unes tires fines. El posem a una paella amb unes gotes d’oli, el saltegem una mica i el reservem a un plat, amb l’oli que ens ha quedat saltegem uns bolets, tornem a posar-hi el porro, donem unes voltes i reservem. Per desossar-los, els posem a un plat tapem amb paper film, el punxem una mica i posem al microones a temperatura mitja durant uns dos o tres minuts, perquè se’ns escalfin una mica per poder desossar-los millor.

Un cop desossats, estenem sobre el marbre paper film, a sobre posem mig peu unes cullerades del preparat que tenim reservat de porro i bolets, una cullerada de la salsa d’óssos tapem amb l’altre mig meu, enrotllem i el reservem al congelador, perquè ens quedin compactats. Els tallem a rodelles d’uns tres centímetres, els reservem a la nevera.

A una paella amb una mica d’oli, daurem una mica els lloms de llobarro pel costat de la pell, salpebrem i reservem a un plat. Passats uns minuts els tornem a posar a la paella amb la pell cap dalt, escampem per la pell una mica del suc del rostit d’óssos que tenim preparat, posem una cullerada de bolets per sobre i els portem al forn que el tindrem preeescalfat a 180º C. durant uns cinc minuts.

Al moment d´emplatar, marquem els talls de peu a una paella ben calenta amb unes gotes d’oli, i els portem al forn amb el peix.

Per servir, al centre del plat posem els bolets, unes escalunyes, a sobre el llobarro, al costat els talls de peu que tenim enrossit.



Comentaris

  1. Una recepta molt elaborada, amb una combinació d'ingredients sorprenent que pot donar un gran resultat... llàstima només que els peus de porc és de les poquíssimes coses que em superen. Tanmateix sé a qui, segur, agradarà.
    Igual m'hi poso.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. un plat ben complert, Sión!! al manel ja el tindries ben content! Jo amb el llobarro també, però els peus de porc se'm resisteixen... Petons!

    ResponElimina
  3. uau, quina combinació més origingal!
    Però ja saps que jo em quedo amb només la part del llobarro, je je je... :)

    ResponElimina
  4. Ostres, quins contrastos...que bo que ha de ser aquest plat! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Un bon mar i muntanya. Amb el llobarro no els he menjat els peus de porc, però per mi ha de ser un bon contrast.
    Petons.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars