DOLÇA TARDA DE DISSABTE A SANT CELONI





Aquest passat dissabte, organitzat per l'Oscar i Gastroblocaires, ens vam traslladar a Sant Celoni, on vam passar una tarda junt amb altres blocaires, d'allò més instructiva.




El lloc de reunió va ser la plaça de l'estació, allà ens esperava en Jordi Rodelles, de Neules  Rodelles, per dirigir-nos a Embotits El Montseny on en Joan tenia preparada una safata dels diferents embotits artesans que elabora, perquè els degustéssim, ens va explicar tot els tipus d'embotit que fa, tots ells de carn de porc femella de la zona, embotida en tripes naturals, sense conservants ni colorants, només afegint-li sal i pebre.







Desprès vam passar a veure las instal·lacions i maquines, passant a l’assecador on reposen els embotits a una temperatura de 14 a 16 graus i una humitat del 55%, hi sorpresa allà entremig de tots  els embotits hi havia un carro ple de pells de porc artísticament decorades amb diferents tatuatges, obra d’una noia de Sant Celoni.




 Per elaborar la botifarra crua , fa servir carn de  porc Duroc sense afegir-li més greixos dels que porta la carn, nomes amb un 13% de sal i un 5% de pebre, en fa de  molts sabors, fent-nos una demostració afegint-li aquest cop ceps.




La maquina que més ens va cridar l’atenció va ser la de lligar les botifarres, ja que fa servir un rotllo de paper preparat amb els cordills, i posant ambdues puntes  a la vegada, surten perfectament lligades i tallades.

Embotits El Montseny nomes elabora per a la botiga i el seu restaurant Cafeteria Braseria El Montseny.

D’allà acompanyats per en Jordi vam anar cap a l’aula de cuina Cooktime, on ens esperaven en Marc Rodella, l’Oriol Giralt, Joel Rovira, Joni i la Marta, per fer-nos diferents receptes de cuina i pastisseria.






Per començar l’Oriol ens va fer un risotto de botifarres, crua, blanca i negra, amb allioli, i unes patates violet confitades amb ou de guatlla i foie.




A continuació en Joel ens va preparar un Dalki casolà deliciós, crema de xocolata amb crema anglesa, nata muntada, una galeta de xocolata blanca decorada amb el logo de l’aula i semiesfera de xocolata blanca farcida de xocolata negra.




La Marta un assortit de canapès dolços:

Mato amb caramel de mel.
Gemma cremada amb mini teula (feta al moment per en Joni)
Crema de llimona amb gerds liofilitzats
Ganache de xocolata amb mandarina al rom.
Melmelada de pinya amb coco ratllat.
Crema de cafè amb boletes de xocolata, tots fets amb una base de planxa de braç de gitano.




I en Joni una plata de neules aquest cop de mida normal.






Al cap d'una estona va arribar en Xesco Buenoamb uns pots casolans preparats per fer salses, un de pollastre a la braça amb aigua, l'altre de pollastre cru amb salsa de soja, mel i aigua, i per últim un de pells de tomàquet amb orenga, sucre i aigua, els va fer al bany Maria dins d’una olla exprés, durant una mitja hora.





Els va passar per un exprimidor manual, el brou de pollastre a la brasa el va emulsionar amb xantana i oli de tòfona, al de tomàquet hi va afegir salsa Perrins, llimona, vodka i pebre, al de pollastre cru el va deixar sense afegir res, resultant unes salses o concentrats espectaculars, a la vegada va preparar uns pots de brou de peix, amb calçot, turbot, pastanaga, clau, pebre, sal i safra, per a cada un de nosaltres.




En Marc va elaborar uns raviolis de xocolata amb foie, i la sorpresa de la tarda, un postra amb primícia, que encara no te nom, representa un got amb el contingut per a sobre de la taula, extraordinari, el got aixafat era de xocolata blanca, el teòric líquid una mousse de mango i fruit de la passió, els glaçons , trossets de financier de plàtan a la planxa, la bromera un crunch de coco, unes semiesferes gelades de sorbet de mango i fruits de la passió i la palleta per veure de praliné amb pistatxos, un postra molt original i bo.




Com a final de festa van sortejar la Kitchen air de mida normal, feta de xocolata, que li va tocar al Xesco possible tongo????. Nooo la ma del més menut va ser la ma de la sort. 





Comentaris

  1. Qué bé ho vem passar,oi? Jo tinc la meva entrada per diumenge.
    Moltes gràcies per tot!
    Petons.

    ResponElimina
  2. Ole Sió, quina bona crónica tambè!!!! va ser un dia genial, a mi em va encantar!!! Petons!!!!

    ResponElimina
  3. Has fet una crònica molt xula, Sión!! Les fotos són molt il·lustratives. Quina bola més gegant de carn!! ha ha ha. Unes bones botifarres, vàreu fer, i una jornada ben complerta que va acabar en dolç! jo no vaig poder venir, em va saber greu, a veure si a la propera no fallo!! Un petó.

    ResponElimina
  4. Quin bon reportatge, us ho devíeu passar molt bé, Petons

    ResponElimina
  5. Va estar una jornada molt complerta! quina crònica i quin recull de fotos més xulos!! Una abraçada, Marta

    ResponElimina
  6. Brutal tarda...quina enveja! I el premi final, del color de la que tinc jo....el que està clar és que si m'hagués tocat no arribava sencera a casa! Petons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars