divendres, 10 de gener de 2014

“FLAMETS” DE PATATA AMB BOLETS





INGREDIENTS

1 patata grossa
Camagrocs
Unes nous de macadàmia
100 g de ceba
Un raget de soja
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Netegem els bolets (els tenia al congelador) podem fer-ho amb els bolets de temporada.

Tallem la ceba en juliana fina, a una paella amb oli la courem fins aconseguir-la ben caramel·litzada. Reservem

A un altra paella amb un rajolí d’oli i ofeguem els bolets amb una mica de sal, un polsim de pebre i un de julivert durant uns 3 minuts. Passat el temps afegim-hi les nous picades i una mica de salsa de soja.

Rentem la patata i sense treure-li la pell la tallem amb la mandolina a làmines fines.

Agafem un motlle de silicona o els que tinguem, encamisem-lo amb una mica d’oli.

Entapissem els fons i les parets amb les rodanxes de patata superposant-les una mica. Afegim-hi una mica del farcit que tenim preparat i tapem amb una altra rodanxa. Pintem amb oli d’oliva i fem coure al forn a 180º C, uns 20 minuts.

Deixem-ho refredar i desemmotllem pressionant des de baix perquè surti amb més facilitat.

Recepta de l´Especial Cuina tardor-hivern, tunejada al meu gust



15 comentaris:

  1. Ostres quins timbals més macos! i gustosos!! Personalment m'encanta la combinació de sabors dels bolets de temporada amb la ceba i patata... em quedo la idea com a entrant.

    Petons! Bon Profit! i sobretot, Bon Any!!

    Cuina d'emergencia
    http://cuinademergencia.blogspot.com

    ResponElimina
  2. M'encanta el toc de la macadàmia!!
    Uns flamets originals i molt bons, tan com a guarnició com per entrant.

    ResponElimina
  3. Aquests flamets han de tenir un sabor d'allò mes potent, boníssims.

    ResponElimina
  4. Uns flamets de patata deliciosos...has de participar al Memòries d'aquest mes amb aquesta superrecepta!!!

    ResponElimina
  5. Ha d'estar bonissima aquesta recepta.

    ResponElimina
  6. Coincideixo amb la Gemma...amb el puntet de la nou de macadàmia deu estar de vici.

    ResponElimina
  7. que bons i que originals!!
    Has pensat en el memòries d'aquest mes... va de patates farcides!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Patates, bolets, ceba mmmmm i presentat així molt original

    ResponElimina
  9. Fan molt bona pinta aquests flamets.. i deliciosos amb les nous de macadàmia

    ResponElimina
  10. Que maravilla.....me como mas de una!........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  11. Sión, siempre he dicho que, los platos que preparas son una maravilla, y aquí una de ellas, asombrosa tu forma de cocinar........saludos paco

    ResponElimina
  12. tremendo Sion una delicatesen, que puede ser un primero o hasta un acompañamiento¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Em pensava que eren patates buides i no, tallades ben fines, així segur que són més lleugeres i trobes més els gustos dels ingredients.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  14. ummmmmmmm, farcides de bolets!!! la propera vegada que les facis ens avises, jijijiji. Petonets

    ResponElimina