dilluns, 26 de novembre de 2012

PLATILLO MAR I MUNTANYA



INGREDIENTS

1 k calamarsons
2 cebes grosses
1 tomàquet madur
1 got de cervesa
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva
250 g. rovellons

PER PREPARAR LES MANDONGUILLES

250 g botifarra crua
1 ou
1 all
Pa ratllat
Farina  

Netegem els calamarsons, sense separar-ne les ales, els donem la volta perquè ens quedin a dintre, salpebrem i reservem.

A una cassola posem oli per confitar les cebes que tindrem tallades en juliana, les espolsem amb una mica de sal i deixem a foc suau, quan comencin a enrossir hi aboquem el tomàquet que tindrem ratllat, remenem i deixem coure el conjunt fins que el tinguem al nostre gust.

Quan tinguem la ceba i el tomàquet al punt, posem els calamarsons i les seves potes, quan comencin a deixar anar l’aigua remenem, posem la cervesa i esperem a que s’hagi evaporat l’alcohol. Reservem

Per preparar las mandonguilles, traiem la pell a la botifarra i la posem a un bol, afegim l’all pelat i triturat, l’ou remenem molt bé el conjunt, espolsem-hi una mica de pa ratllat i tornem a remenar.

Anirem fent les mandonguilles, m’agrada fer-les petitones, passem per farina i fregim una mica.  

Quan les tingues totes fregides les aboquem a la cassola on tenim els calamarsons, deixem a foc moderat perquè es confitin molt lentament.

Aquest es el moment de posar-hi els rovellons que ja tindrem nets, salats i tallats a trossos, donem unes voltes i deixem coure tot el conjunt fins que ho tinguem ben amalgamat i al nostre gust. Si la salsa ens quedes molt espessa podem posar-hi una mica d’aigua.

21 comentaris:

  1. Como me gustan estos platos......se ve delicioso!........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  2. quin plat més bo, Sión!! Gairebé m'arriba la flaire d'aquests rovellons

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot estava bo però els rovellons Ummm
      Petons

      Elimina
  3. Que bons que són aquests "platillos" a casa ens agraden molt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En un sol plat tens molts sabors combinats
      Petons

      Elimina
  4. Ja sabeu que m'encanten els mars i muntanya!
    Aquest cop m'heu encertat molt el gust. Boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro haver-te encertat el plat al teu gust.
      Petons

      Elimina
  5. Amb calamarsons no els he barrejat mai els bolets! Ho provaré que aquest any n'hi ha molts!!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El conjunt queda molt bé i els rovellons acaben de donar-li el punt final
      Petons

      Elimina
  6. Un mar y montaña de categoria,estos platos me encantan!
    Besets.

    ResponElimina
  7. Com sempre un plat atractiu i no complicat de fer.

    L'altre dia en una xerrada que feia de temes 2.0 i dinàmica de blogs, mostrant el meu vaig fer un clic al vostre enllaç. I com eren quasi les 20h, la gent al veure en pantalla gegant els vostres plats, salivava de mala manera... :)

    Salut..!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un plat fàcil de fer amb un resultat sorprenent.

      Gracies per mostrar el bloc i els meus plats, celebro que us fessin salivar.

      Una abraçada

      Elimina
  8. Un platillo brutal de bueno es una mezcla de sabores
    Fantastica Sion
    Una abraçada parella

    ResponElimina
  9. Hola Sión!! Caram quin platillo!!! El toc de la cervesa ha d'estar boníssim!
    Com estàs? El Miquel em va dir que estaves millor del braç, me n'alegro!
    Ah! I teniu una neta guapíssima!! En vaig veure una foto mentre a l'avi se li queia la bava!! ;)
    Molts petons i a veure si ens tornem a veure aviat! :)

    ResponElimina
  10. Un platillo esplèndid, d'aquells per a sucar-hi pa.
    Enhorabona, Sión.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  11. Quin plat més bó! Mar i muntanya i el toc de la cervesa! Espectacular! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina