dilluns, 4 de juny de 2012

SALMÓ MARINAT I FUMAT



INGREDIENTS

Un tros de salmó d’un quilo
Mig quilo de sal gruixuda (per cuinar a la sal)
250 g de sucre
1-½ cullerades de fum en pols de la casa Sosa
Oli d’oliva
Anet picat molt fi

Quan comprem el salmó demanem que ens treguin l’espina central i les petites dels costats.

Dels dos talls que ens quedaran, generalment a casa un serveix per menjar a la planxa, i l’altre per preparar marinat.

Barregem la sal i el sucre, a un recipient posem una capa de la barreja, el salmó i una altre capa de sal i sucre, tapem i deixem a la nevera divuit hores.




Passat el temps, netegem molt bé tota la sal, si fes falta amb raig d’aigua, desprès l’assequem molt bé, que no ens hi quedi gens d'aigua.

A un bol posarem oli d’oliva i la pols de fum, remenant molt bé perquè se’ns dissolgui totalment, posarem el tall de salmó i cobrirem totalment amb oli d’oliva, ho portem a la nevera, deixem uns buit dies i ja el tenim llest, (si ens agrada més fumat podem posar-hi una mica més de pols de fum, i deixar-lo un parell de dies mes).




Com que es una bona quantitat per anar-ne menjant, a la nevera se’ns guardarà molt bé durant un mes llarg.




A l’hora de menja-nos-el, el posem sobre el marbre i amb el ganivet procurem tallar-lo primet però comença’n a uns 6 centímetres des de el principi. El tall ens quedarà gairebé com el que comprem fumat.

Per servir, posem els talls a un plat, el reguem amb unes gotes d’oli d’oliva verge i espolsem amb una mica d’anet.

23 comentaris:

  1. Jo també sempre em marino el salmó a casa, Sión. Ara, això del fum de sosa m'ha encantat!!! On el compres? Petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja en som dues que ens el marinem a casa.
      El compro a Gadges & Cuina, tenen un potet petit, per si vols provar-ho, i també un de ½ Kg. que quan ja l’has provat, tal acabes comprant
      Petons

      Elimina
  2. apuntadíssima la recepta! sempre el compro fet i estic convençuda que fet a casa és molt millor. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. El fas al teu gust, i sempre en pots tenir de preparat
      Petons

      Elimina
  3. Vaja, quina alegria em dónes!!! una nova manera de cuinar salmó...són tant repetitiva amb ell que l´acabaré odiant si no canvio ja.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro donar-te una alegria, doncs ara ja pots canviar la manera de menjar-te’l, jejeje
      Petons

      Elimina
  4. Marinar el salmó a casa és d'aquelles coses que no m'he atrevit mai a fer. A més, al Pol no li agada i per mi sola és massa quantitat.
    El puntet de la sal fumada deu quedar genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tel prepares tu, l’avantatge es que pots fer la quantitat que vulguis, tot i que quan has de fer un plat per un de sol costa una mica.
      Petons

      Elimina
  5. Que bueno está el salmón marinado.
    Besets

    ResponElimina
  6. Fet a casa queda molt bo encara que no he tastat el fum en pols.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb el fum en pols sembla més al que comprem fumat
      Petons

      Elimina
  7. hecho en casa es muy bueno y esta manera con la ayuda del polvo de humo ya es mas facil.
    A disfrutar parella

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, fet a casa es millor i amb el toc de fumat queda molt bé
      Una abraçada

      Elimina
  8. Hola Sion guapa tu

    anoto la teva proposta, segur que queda d´allò més bo
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  9. AIxò del fum en pols és una novetat per a mi, que bo que ha de quedar!

    ResponElimina
  10. Des de que vaig descobrir aquesta pols de fum, no n`he comprat més del preparat.
    Petons

    ResponElimina
  11. Jo tambe el marino a casa. pero fumat no l'he fet mai...
    Petonets.

    ResponElimina
  12. M´he d´animar a fer el salmó fumat cassolà, pel que veig el resultat es espectacular... prenc bona nota dels detalls, petons,

    ResponElimina
  13. Hola Sion,
    quina passada ! Aquesta me l'apunto. Em sembla fàcil de fer i el resultat sembla boníssim. Jo pensava que es fumava amb una preparacio complicadissima, pero això del pols de fum ha estat un descobriment. Ets tota una artista ! Enhorabona....

    ResponElimina
  14. Jo en faig en ocasions i posant tb suc de llimona i herbes diferents de l'anet... Però vull provar la teva.

    Anava a preguntar on compraveu el "fum".. :). Però ja he trobat la resposta més amunt..

    Salut..!!

    ResponElimina
  15. Fa un temps, al Mercadona, venien una sal fumada, especial per fer aquest tipus de maceracions. Suposo que encara la deuen tenir. Nosaltres l'hem comprat molts cops. Resulta molt i molt bé. :-)

    Bon profiiiit!!

    ResponElimina