dimecres, 26 d’octubre de 2011

PANELLETS VARIATS



INGREDIENTS

1/2 k de farina d' ametlla
400 gr. de sucre
1 patata petita bullida

PREPARACIÓ

Barregem aquests ingredients fins que quedi una pasta llisa, la deixem reposar una mitja hora tapada amb un drap.

Quan la tinguem llesta la dividim en parts segons les varietats que en vulguem fer.

PER ELS DE PINYÓNS

Agafem la pasta que volem fer servir per fer els panellets de pinyó i fem un cilindre, que tallarem a porcions força iguals, en fem unes boles que passarem per ou batut i tot seguit les arrebossarem de pinyons. (Per arrebossar-les, el millor es agafar un bon grapat de pinyons amb la ma posar la boleta i pressionar una mica entre les dues mans, fen-los rodar una mica, perquè si enganxin els pinyons)

Els posem al forn a uns 200º C , coure amb el foc de dalt fins que els tinguem daurats, ens tardaran uns tres minuts, segons el forn. 

PER ELS D'AMETLLA

Fem el mateix, que amb els anteriors donant-los forma de mini canaló, arrebossem amb ametlla petita i cap el forn.

PER ELS DE CODONYAT

Estirem una part de pasta de panellets amb un corró, hi posem el codonyat tallat a tires amples, l' emboliquem amb la massa , formant un rotlle , que tallem a porcions. Els pintem amb ou batut i ja els podem posar al forn.

PER ELS DE XOCOLATA

Desfem una rajola de xocolata fondant amb uns 40 g. de mantega al bany maria o al microones, seguint les instruccions del fabricant.

Fem boles amb la pasta de panellets, i les posem al forn.

Quan les tinguem cuites, les deixem reposar un minut i les passem per la xocolata desfeta que tenim preparada, les posem a la nevera perquè la xocolata es quedi ben presa.

PER ELS DE COCO

Barregem la pasta de panellets amb coco ratllat. Fem els panellets, donant-los forma de bolet, els pintem amb ou batut espolsem amb coco ratllat, els mullem la punta amb l’ou batut i els enfornem.

Si volem preparar-los uns dies abans, podem congelar-los quan els tinguem llestos per anar al forn.

Quan els vulguem menjar nomes tenim que descongelar-los, pintar-los amb l’ou batut i enfornar-los.




ELS DITS DE LES BRUIXES

Per acompanyar els panellets he fet aquesta divertida recepta copiada del Blog de Cuina de la Dolorss

INGREDIENTS

300 g farina
2 ous
10 g mantega
100 g sucre
Un polsim de sal
Ametlles senceres crues

Barregem tots els ingredients, amb la batedora, menys les ametlles crues, fins que tinguem una bola molt homogènia.

Emboliquem amb paper film i guardem a la nevera una mitja hora.

Passat el temps fem un cordó amb la massa, i tallem a la mida d’un dit, posem l’ametlla crua a un extrem, simulant l’ungla i amb un escuradents dibuixem les arrugues de la pell i els nusos del dit.

Posem els dits sobre paper sulfuritzat, i al forn que tindrem a 180º, durant uns 10 minuts, fins que ens quedin una mica daurats.

35 comentaris:

  1. a veure si aquesta tarda en fem a casa!! ,P petonets

    ResponElimina
  2. Els de codony són els meus preferits! Quina fila tenen aquests dits de bruixa, a veure si aquest any m'animo

    ResponElimina
  3. Panellets!!! que bon i qye bonics t'han sortit.
    Els dits? ja,ja,.. fan no se que veurel's al plat. Gràcies .

    Petons

    ResponElimina
  4. Eps! Veig que ja has encetat la tradició a la cuina. Molt bé! Aquests panellets fen una pinta exquisida! L'altre dia un pastisser em va dir que si porten més que ametlla molta (patata, moniato, etc) són de forner. Si no, són de pastisseria! Potser per això piquen més de preu... Semblen molt bons els teus!!! Petons

    ResponElimina
  5. Tenim la massa reposant a casa!! Nosaltres els fem amb boniato... a veure com ens surten aquest any... espero que com a mínim tant espectaculars com els teus.

    Petons!!

    ResponElimina
  6. Jo, ja tincels ingredients preparats. Ara falten les ganes de posar-se "mans a la masa", jaja
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Ja tenim tot sants aquí. quina preciositat que has fet. Els meus preferits també son els de codony.

    ResponElimina
  8. A casa ens toca fer-los divendres, nyaaaaaaam!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. Te han quedado preciosos!...a cual mejor!Los dedos chulisimos...y terrorificos.
    Besets.

    ResponElimina
  10. Hola Sion, guapa tu

    i que bons , veritat ? a casa ja els esperen


    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  11. Sion bonisims me encantan todos
    i els dits tambe jaja

    ResponElimina
  12. El que més m´agrada dels panellets són que s´ajusten a la dita castellana: "cada maestrillo tiene su librillo". Cada casa té la seva manera de fer-los. I aquesta vostra n´és una mostra...Ah! i dels dits per descomptat.

    ResponElimina
  13. a mi no m'agraden els panellets , tot i que la meva sogre en fa un munt.....

    ResponElimina
  14. Que macos t'han quedat i els dits fan el seu efecte. Bona castanyada.

    ResponElimina
  15. Una bomba calòrica que no em vull perdre! A veure si el cap de setmana els xiquets i jo ens posem a la feina. Si em quedaren la meitat de bé que a tu, ja n'estaria ben contenta. Gràcies per la recepta!
    Besets

    ResponElimina
  16. Si tengo tiempo lo hago....me encantaron!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  17. QUina delicia, son tan bons, però no crec que aquest any tingui temps de fer-ne, faig molt de vòlit, espero almenys tasta'ls d'algú que tingui més temps que jo! petons

    ResponElimina
  18. Sou dels primers en publicar els panellets aquest any, ja va bé que 'quien da primero da dos veces' o això diuen oi?

    A mi em posa una mica mosca el tema del Halloween, la veritat. No és pas que no sigui divertit sino que les 'barrejes' culturals de les que estic tan a favor sempre acaven funcionant només en una direcció... i això em fa pujar la mosca al nas :-P

    Una abraçada macos!!

    ResponElimina
  19. Mmm panellets!!!!
    Això em recorda que aquest cap de setmana en tinc de fer a casa ja els esperen!!!
    Els dits són divertidissims!!

    ResponElimina
  20. ahir vaig menjar cassolans pero eren de la meva veina jejeje encara no hem veig preparada per fer-los

    petonets

    ResponElimina
  21. Mmmmmmmm!!!!!!!!!
    Que bons aquests panellets. no sabria quin triar.
    Salut

    ResponElimina
  22. Judith
    Nosaltres aquest any ens hem avançat una mica.
    Petons

    Acabatdefer
    A casa també agraden molt i més si es amb codony fet per mi
    Petons

    Dolorss
    Com els panellets fets a casa res, els dits causen sensació, sobretot entre el jovent.
    Petons

    ResponElimina
  23. Marina
    Hi poso una mica de patata perquè així és desfà més bé el sucre, encara que això no ho sabia pas, doncs a casa sembla que sempre els hem fet com els forners, mira per on
    Petons

    Parella amb gat
    Segur que si, hi ha tantes receptes per fer panellets, com cuines
    Petons

    Gemma
    Es qüestió de no pensar-ho massa.
    Petonets

    ResponElimina
  24. A peucoix-pambolixocolata
    A casa els de pinyons i desprès el de codony, de pinyons sempre en faig el doble
    Petons

    Elsfogonsdelabordeta
    Endavant i que n’aprofiteu!!!!
    Petons

    Mesilda
    Els dits son espectaculars, quan els vaig veure em van encantar
    Petons

    ResponElimina
  25. Susanna
    Es una data molt nostre la castanyada, i els panellets
    Molts petons

    Miquel
    Tots estan boníssims.
    Una abraçada

    Cristina
    Es el que passa amb les receptes tradicionals de tota la vida, que cada casa les feia segons les seves possibilitats i sapiències.
    Petons

    ResponElimina
  26. Lidia
    Doncs a per un altre dolç., i ha celebrar igualment la castanyada
    Petons

    Angels
    Gracies, igualment
    Molts petons

    Queti B
    Poder-los fer amb els xiquets es tota una sort, així n’aprenen i algun dia els faran a casa seva
    Petons

    ResponElimina
  27. Foodtravelandwine
    Pues a probar de hacerlos, que son fáciles y están buenísimos
    Un beso

    Roser
    Segur que algú tindrà més de temps, hi si no ja saps que et toca treure temps de les pedres que es diu, o comprar-los però no es lo mateix
    Petons

    Starbase
    Tens tota la raó, per que coll ens empenyem en celebrar el maleït Halloween tenint una tradició tan bonica com la castanyada, ¡¡¡VISCA LA CASTANYADA!!!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  28. Eva Flores
    Algú ha de ser dels primers, tens raó que bons
    Petons

    Judith
    Els dits si hi ha mainada lis agraden molt.
    Molts petons

    Isabel
    Es una recepta fàcil, decideix-te i ho veuràs
    Petonets

    Pepin
    Doncs un de cada jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina
  29. Sion, bona castanyada!! I aquests dits de bruixa, fan mitja angúnia. ;) jeje
    Petons!

    ResponElimina
  30. Mercè
    Molt bona castanyada per tu també.
    Bé quan els portes a taula et diverteixes amb la cara que posen tots plegats, d’angúnia i sorpresa a l’hora
    Molts petons

    ResponElimina
  31. Aquests panellets estan per lleparse els dits.
    Bona castanyada.
    Petons

    ResponElimina
  32. Huyyyy! Quins dits de bruixa.
    A mi m'agradem els de codony
    Bona cuina

    ResponElimina
  33. Uiii els dits semblen de veritat...jajaja
    que be que t'han quedat.
    Petons maca

    ResponElimina
  34. Els panellets fantàstics i els dits de bruixa espectaculars!!!

    ResponElimina