diumenge, 4 de setembre de 2011

MIL FULLS D`ESCALIVADA




Desprès d'una excursió a l’Escala i haver comprat un pot de les famoses anxoves, n'ha  sortit aquest plat.

INGREDIENTS

Anxoves de l’Escala
1 albergínia
1 pebrot vermell            
1 pebrot verd
2 cebes petites
Tomàquets xerri
1 pot d’olives negres sense os

Escalivem les verdures com tinguem costum de fer-ho, tenint en compte que tenen diferents temps de cocció, quan les tinguem, deixem refredar una mica, tapades, perquè ens sigui mes fàcil pelar-les.

Un cop les tinguem pelades, les posem a un motlle rectangular, posant primer una capa de pebrot vermell, un altre de verd, una capa d’albergínies, i una capa de anxoves, posem una mica de pes a sobre, perquè ens quedi una mica compactat. Reservem a la nevera.

Tallem les cebes a tires, amanim i reservem.

Per la salsa d’olives: jo tenia olivada negre i es el que vaig posar-hi, si no podem fer-la com indico  aqui

Per emplatar, tallem a rectangles el pastis d’escalivada i posem al plat, posem unes tires de ceba a sobre i fem uns punts amb la salsa d’olives i els tomàquets xerri tallats per la meitat.

17 comentaris:

  1. Un plat digne de diumenge!! Boníssim!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Una escalivada 10 i una presentació 10!. A reveure!

    ResponElimina
  3. Quina bona presència té...!!. Salutacions...

    ResponElimina
  4. Es un plat digne d'un dinar de festa!!
    Molt bona presentació.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Aquí n'hi ha un mooooolt fan de les anxoves de l'Escala (ara, quins preus!! :OO )

    ResponElimina
  6. M'encanta l'escalivada i les anxoves! Un plat boníssim. Molt bona idea. un petó

    ResponElimina
  7. plat de sempre amb presentació de 10!!!
    petonets i bona setmana !!

    ResponElimina
  8. Aquesta torrada és un festival de sabors, deliciosa!

    ResponElimina
  9. Sión i Miquel; Una escalivada tant i tant "nostrada" i amb el cruixent de mil fulls... que vagi de gust Miquel i Sión¡¡ :-D ;-D
    Teniu un coseta en el meu blog -al final- desitjo que us agradi.
    Salutacions¡¡ :-D ;-D

    ResponElimina
  10. Una combinació sensacional, és com una versió de la clàssica esperadenya (amb pa torrat, escalivada i anxoves) però sense el pa. Ha de ser bo de veritat!

    ResponElimina
  11. bienvenidos de nuevo y con esta receta mas, la combinacion en mil fulls de la escalivada i anxoves brutal
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  12. Quin mil fulls tan bo amb anxoves de l' Escala!

    ResponElimina
  13. Una variació esplèndida de la clàssica llesca o tarrada d'escalivada, perfecte, sense les calories del pa!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. Elsfogonsdelabordeta
    Es un plat ràpid, refrescant i bo
    Petons

    Mercè
    Es una escalivada però amb una presentació una mica diferent
    Molts petons

    Ricard
    No deixa de ser una escalivada, amb un altre presentació
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Gemma
    Moltes gracies.
    Un petonas

    Starbase
    A nosaltres també ens encanten les anxoves, i estem d’acord amb tu, son una mica cares, però un dia es un dia
    Una abra

    El plat blanc
    Una escalivada sempre entra la mar de bé
    Un peto

    ResponElimina
  16. Isabel
    Hi ha que renovar-se
    Petons

    Visc a la cuina
    Un festival de sabors i de colors, i més a més bona
    Molts petons

    Josepb Menja de Bacalla
    Es un plat típic de la cuina catalana, però que no cansa de menjar.
    Moltes gracies per el detall
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Gemma
    Sense el pa, entra més suau i no atipa tant, així podem menjar més coses
    Molts petons

    Miquel
    Moltes gracies, la combinació de sabors es deliciosa, al menys per el nostre gust
    Una abraçada

    ANNAFS
    Les anxoves de l’escala, de tota la vida, son més gustoses que les del nord, i més a més de casa.
    Petons

    Dolça
    Sense el pa, entra més suau, així podem menjar més coses
    Petons

    ResponElimina