dijous, 28 d’abril de 2011

PERNIL D`ÀNEC



INGREDIENTS PER PREPARAR EL PERNIL

Un magret d’ànec fresc
Mig quilo de sal gruixuda (per cuinar a la sal)
Pebre negre molt

Posem a un recipient de la mida del magret, una capa de sal, el magret i una altre capa de sal, tapem i deixem a la nevera unes divuit hores.

Passat el temps, netegem molt bé tota la sal, si fes falta amb unes gotes d’aigua.

Quan el tinguem net de sal, el cobrim de pebre negre acabat de moldre, i el pengem a un lloc que passi l’aire.

Passats uns vuit o deu dies segons el gruix, ja el tindrem al punt, tot depèn de com ens agradi de curat, si encara no el tenim al nostre gust, el deixem un parell de dies mes.

A la nevera embolicat amb un drap de fil i posat al calaix del embotit se`ns guardarà uns quants dies.




PER PREPARAR LA TAPA


INGREDIENTS

Pa
Tomàquet madur
Oli d’oliva verge

Quan preparo el pernil d’ànec, generalment es per preparar aquesta tapa i les gírgoles amb pernil d’ànec.

Tallem unes escalopes primes del pernil.

Tallem unes llesques de pa, les suquem amb tomàquet i unes gotes d`oli d’oliva verge, posem a sobre el pernil i bon profit.

34 comentaris:

  1. Hola Sion, guapa tu

    m´encanta la teva recepta i el pernil d´ànec,...moltes gràcies per compartir-la, i queda anotada

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  2. Jo la faig sense passar per nevera. Uns 8 dies en temps de fred a les golfes de casa al costat d una finestra oberta i embolicat amb drap de coto.... xo clar, només ho faig en gener o febrer. Queda bonissim.
    I pel tema guardar-se, en vaig fer per Nadal i a final de març vaig descobrir que m havia oblidat un bon tros en un tapper al fons de la nevera... I estava igual de bo...!.

    ResponElimina
  3. Quina recepta més bona!!! Això de fer pernil d'ànec casolà és fantàstic. Segur que és molt més bo que el de compra. Gràcies per compartir aquesta tapeta tan saborosa i bona de fer. Me l'apunte. Besades

    ResponElimina
  4. Sion, aquesta si que l'apunto. Mencanta el pernil d'ànec i no m'havia atrevit a fre-ne mai. Ara ja no tinc excusa.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Ostres! quin pernil!!!! està de vici!! que bé que t'ha quedat! i amb aquesta tapeta...mm!! m'encanta!
    Molts petonss

    ResponElimina
  6. Això s'haurà de provar a casa, t'ha quedat molt autèntic!

    ResponElimina
  7. Tiene m uy buena pinta y es bastante fácil de hacerlo en casa. Lo tengo que probar, aunqué a mi personalmente no me va mucho, pero a los chicos les encanta.
    Gracias por la receta!

    ResponElimina
  8. Què bé t'ha quedat!!! jo en vaig fer per Nadal, per`po saps que em va passar... que m'en vaig oblidar!!! i després ja estava massa sec! però queda molt bo. El tornaré a fer!
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  9. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. No l'he fet mai, entre altres coses perque a casa no tinc un lloc fresquet on posar-ho, fora del balcó al gener com el Ricard, es clar hehe.

    ResponElimina
  11. Quina recepta més bona, m'ha encantat, sembla fàcil de fer i amb una torradeta de pa amb tomata ha d'estar boníssim. També he vist la del lluç i la dels bunyols, t'han quedat preciosos, ara mateix me'n menjaria uns quants, quina pinta... Besets.

    ResponElimina
  12. Per cert, els vitets són els bitxos, o en castellà guindillas. Gràcies pel teu comentari.

    ResponElimina
  13. T'ha quedat de meravella. Perfecte.
    Tinc una recepta i el volia fer per Nadal, al final es va tirar el temps a sobre i ja no el vaig fer.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Te ha quedado perfecto,que color mas bonito tiene...me guardo la receta por si me decido,estas cosas me dan un poco de miedo,siempre pienso que no me quedara bien.
    Besets.

    ResponElimina
  15. Que bo!!!
    Jo també acostumo a prepar-lo a casa i queda molt més bo!!

    ResponElimina
  16. SUSANNA
    Moltes gracies. Si el proves ja amb diràs
    Petons

    Ricard Sampere
    Jo el porto a la nevera quan esta amb la sal, però desprès nomes i va el trosset que sobra desprès de menjar-ne, bé si es que en sobra, perquè si els nois son a casa ja no hi arriba
    Aquest any encara ne pogut preparar un a primers de març
    Una abraçada

    Francesc
    Es molt fàcil de preparar, molt mes econòmic i mes bo a gust nostre.
    Si el proves ja amb diràs
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. GEMMA
    Si t’agrada prova de fer-lo es molt fàcil i el resultat molt bo
    Si el proves ja amb diràs
    Petonets

    Ingrid
    Queda molt bé l’acompanyis de pa o de gírgoles.
    Petons

    Visc a la cuina
    Prova de fer-lo, que repetiràs seguríssim
    Petons

    ResponElimina
  18. Damilena
    Es muy fácil, y creo que a tus chicos les encantara, como a los míos, es un peligro!!!!!!
    Besos

    Teresa
    A casa quan s’assabenten que ne preparat no paren fins que esta a punt per menjar.
    Petons

    Starbase
    Jo tinc la sort que tinc un lloc on sempre passa aire, i puc aprofita m’entres fa fred
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Asela Macià
    Es molt fàcil i el resultat boníssim.
    Celebro que t’agradin totes questes receptes.
    Petons

    Asela Macià
    Ja amb semblava que havia encertat. Moltes gracies
    Petons


    LA COCINERA DE BETULO
    Es molt fàcil i amb un resultat boníssim
    Petons

    ResponElimina
  20. Mesilda
    Si el vols preparar no tinguis cap recança, es molt fàcil, si vols ajuda demana-me-la sense cap problema.
    Petons

    La cuina de l´Estany
    Si que queda mes bo
    Petons

    El taller de cuina
    Si el proves ja amb diràs
    Petons

    Cristina
    Tu acabes de dir-ho !!!
    Petons

    ResponElimina
  21. Ostres Sion,
    Una recepta per fer pernil casolà! Això si que és una molt bona idea!! M'encanta. A veure si ho puc fer algun dia! Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  22. Quina bona pinta Sion, en Joan de tant també en fa i dura poquisim. Petons

    ResponElimina
  23. Eixe pernil, te una pinta pero que molt bona.
    Besets

    ResponElimina
  24. Sion, el problema que li veig al pernil d'ànec aquest és que, almenys a ma casa, tota aquesta feinada no duraria gaire temps a la nevera. M'encisa! Gràcies per la recepta!
    Besets

    ResponElimina
  25. N'he fet alguna vegada, amb ànec i amb llomillet, queda boníssim. Però sempre hoi he fet en temps més fresquet, ara aquí ja a preta la color i em fa por que no es conservi bé del tot! A més si en tinc me'l menjo i porrto uns dies fent una miqueta de bondat!!

    PTNTS
    DolçA

    ResponElimina
  26. M'agrada moltíssim el pernil d'ànec, no sabia que es podia fer a casa, a veure si ho provo

    ResponElimina
  27. Es molt bo el pernil d' ànec. Jo normalemt l' enrotllo, ja veig que així també va bé i no porta tanta feina. Ja ho provaré.

    ResponElimina
  28. La cuina de l´Eri
    Si proves de fer-lo, ja veuràs com t’agradarà
    Petons

    Angels
    Quan el tens al punt desapareix amb un no res
    Petons

    Orquidea 59
    I també esta molt bo
    Petons

    ResponElimina
  29. Queti B.
    A casa no dura res, gairebé no arriba a la nevera
    Petons

    Dolça
    La sort es que nomes es pot fer quan fa fred, perquè seria perillós pel regim
    Petons

    Cristina,
    Quan comences a fer-lo a casa queda tant bo, que ja no en compres mes del preparat
    Petons

    ANNAFS
    Fet així es molt fàcil de preparar.
    Petons

    ResponElimina
  30. Ja fa molt temps que tinc aquesta recepta pendent de prova a casa, però no me'n recordo mai... segurament deu ser per l'espera dels 10 dies, al final sempre acabo comprant el pernil fet. A veure si m'animo i la provo que estic segura que no deu tenir res a veure amb el comprat ;)

    ResponElimina
  31. Sion, no hi ha res com fer-te tu mateix el pernil d'ànec i no té cap complicació... El vaig fer per Nadal i va volar! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  32. Gemma
    L’únic inconvenient que te es el temps d’espera.
    Com molt bé dius no te res a veure amb el comprat ni amb sabor ni amb butxaca.
    Petons

    Mercè
    A casa passa el mateix vola.
    Petons

    ResponElimina