dimarts, 19 d’abril de 2011

BUNYOLS




INGREDIENTS

Per la pasta choux:

250 ml d’aigua
150 g Farina
120 g mantega
6 ous
Sal

Per la crema catalana:

½ l de llet
4 rovells d’ou
100 g sucre
40 g maizena
½ branca canyella
Pell de llimona
                              
Per preparar la crema catalana  

A un got posem una mica de llet freda, afegim la maizena i remenem fins que la tinguem ben dissolta. Reservem

A un cassó al foc, posem la resta de la llet, el sucre, la pell de la llimona i la canyella. Quan comenci a bullir, trèiem del foc i deixem temperar una mica.

Mentrestant a un bol barregem els rovells d’ou amb la maizena que tenim dissolta i reservada. Afegim la llet que tenim temperada, barrejar molt bé i colem.
Tornem a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, traurem del foc i abocarem a una plata.
Tapem amb paper film tocant la crema per a que no ens faci crosta, posem a la nevera.
                             
Per preparar els bunyols

A un cassó posem l’aigua i la mantega al foc, amb un polsim de sal. Quan l’aigua bulli i la mantega s’hagi fos, afegim d’un sol cop tota la farina que tindrem tamisada i deixem coure, sense parar de remenar, fins que la massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegim un ou i remenem fins que el tinguem ben incorporat. Anirem fent així, fins haver afegit tots els ous. Reservem.

Amb la meitat de la pasta vaig fer els bunyols sense farcir. Omplim la màniga pastissera i aboquem petites porcions de massa a l’oli calent. Quan siguin daurats els traiem de l’oli i els arrebossem amb sucre.

A l’altra meitat de pasta choux li vaig afegir cinc cullerades soperes de crema catalana, remenant perquè quedi molt ben incorporada.

Omplim la màniga pastissera i aboquem petites porcions de massa a l’oli calent. Quan siguin daurats els traiem de l’oli i els posem sobre paper absorbent.

Al cap d’uns moments els podem farcir amb la resta de la crema i els arrebossem amb sucre. Si ens agrada els podem regar amb una mica d’anís.




Aquesta recepta es de la Gemma de La cuina de casa

37 comentaris:

  1. Bons els bunyols... i només mirar-los ja m'has despertat la fam... i encara tinc feina per quasi dues hores... però d'aquí dues hores, vacances...

    ResponElimina
  2. Quina temptació més dolça! Ara mateix me'n menjaria... dos? tres? Millor no pensar-hi. Gràcies per la recepta!
    Besos

    ResponElimina
  3. Sion,
    Quins bunyols, solament de mirar-los ja tinc salivera.
    Bona Setmana Santa!!

    ResponElimina
  4. Vaya pinta!!!...Y qué ricos, éstos entran muy bien a cualquier hora...
    Besitos

    ResponElimina
  5. Hola Sion, guapa tu

    quin bunyols més macos, anoto la teva recepta, i mil gràcies per compartir aquesta delicia

    petonets Susanna

    ResponElimina
  6. Farcits de crema... posem una dotzena.
    Veig el bloc en dimensions grans i veig aires de primavera.
    Bona setmana Santa
    petonets

    ResponElimina
  7. Unos buñuelos deliciosos y con crema doblemente rico, además estan preciosos.
    Besos

    ResponElimina
  8. Eixos bunyols tenen que estar molt bons.

    Besets

    ResponElimina
  9. Ana, ja he anotat la recepta, t'han quedat de cine i amb una pinteta deliciosa.
    Muxuak

    ResponElimina
  10. Una de les coses per les quals m'agrada la quaresma, es aquesta:
    ELS BUNYOLS. Fantàstics!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Quina bona pinta aquests bunyols, nosaltres també els fem el divendres però sense crema i amb l'ajuda dels nens. Petons

    ResponElimina
  12. Mare meva!! Amb crema jo no podria resistir-me. Deliciosos!! Bona Setmana Santa. Petons

    ResponElimina
  13. Deu meu!! que bons, m'encanten !!
    I amb crema, perfecte pels mixelins, però un dia és un dia.
    Petonets i que vagi molt bé la setmana santa.
    Petonets.

    ResponElimina
  14. ummmmmmm què ganes de menjar-me uns bunyolets!!! T'han quedat fantàstics!!
    Besets

    ResponElimina
  15. Estos buñuelos con crema son un capricho, de los más deseados. Me apunto la receta. Me gustan mucho!

    ResponElimina
  16. Quina bona pinta!!! i si són de la Gemma segur que han sigut un èxit! Aquesta noia hauria de patentar la seva cuina. T'han quedat molt i molt bé!
    Bona setmana santa!

    ResponElimina
  17. sion, bendita tentación estos buñuelos, maravilla de luxeeeeeeeee.........paco

    ResponElimina
  18. Els bunyols de quaresma són la meva perdició! Cada any en preparo amb matafaluga o sense, però mai m'he atrevit amb la crema. A veure si abans que acabi la Quaresma m'animo a farcir-los! Els teus tenen una pinta sensacional!!!

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  19. T'han quedat espectaculars, semblen de pastisseria!
    Petons

    ResponElimina
  20. Que bons els bunyols de vent farcits de crema
    Bona cuina

    ResponElimina
  21. ai, quina temptació! aquest any encara no he tastat els bunyols, i me'n menjaria una bona colla d'aquests de crema.
    bona setmana santa!

    ResponElimina
  22. Jo crec que aquests són els millors! Ja els he fet diverses vegades aquest any, i la veritat és que en menjaria cada dia i no els avorriria!!!
    T'han quedat tan macos....!

    ResponElimina
  23. Que maravilla de bunuelos!!.....Felices Pascuas......Abrazotes, Marcela.....voy a hacer un concurso.....ojala puedas participar......pasa a verme!....

    ResponElimina
  24. Sensacionals, sobretot ben farcits de crema, je je je...

    ResponElimina
  25. Els bunyols de vent farcits de crema és com més m'agraden. Boníssims!!!
    Petons!

    ResponElimina
  26. Uns bunyols fantàstics, m'agraden les teves receptes, et segueixo
    Petonets

    ResponElimina
  27. Ricard Sampere
    No era la meva intenció, però desitjo que t’hagin anat molt bé les vacances,
    Una abraçada

    Queti B
    Si els fas ja amb diràs
    Molts petons

    Cuinetes – Carme
    Espero que la Setmana Santa t’hagi anat molt bé
    Petonets

    ResponElimina
  28. Goyi
    Cuando empiezas a comer no pararías
    Besos

    SUSANNA
    Desitjo que et quedin molt bé
    Petons

    Neus
    Tens una dotzena de reservats. Jejeje
    Petons

    ResponElimina
  29. Annie
    Muchas gracias
    Besos

    Orquidea59
    Estaven molt bons jejeje
    Petons

    Rosa
    Son de no parar
    Petons

    ResponElimina
  30. Josep
    Que seria una quaresma sense BUNYOLS ???
    Una abraçada

    Angels
    Amb crema o sense, que bons que son els bunyols.
    Una abraçada

    Cristina
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  31. La cuina de l´Eri
    Doncs ja en som dues, amb crema Ummmm
    Petons

    Joana
    Un dia es un dia, desprès ja pensarem amb el mitxelíns
    Petons

    Asun Serna
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  32. Damilena
    Muchas gracias
    Besos

    Gemma
    Amb les receptes de la Gemma tenim l’èxit garantit
    Petons

    LA COCINERA DE BETULO
    I tant que o son
    Petons

    ResponElimina
  33. Paco
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Anna
    Els bunyols son la perdició de la Quaresma, sort que nomes en tenim una a l’any perquè com a dit la Joana els mitxelíns ????
    Molt petons

    Gemma
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  34. La lionesa – Narcis
    I tant que son bons farcidets de crema
    Una abraçada

    Manel
    Els bunyols son molt bons, però els de crema son una temptació.
    Una abraçada

    Margarida
    No crec que es puguin avorrí, amb lo bons que son jejeje
    Petons

    ResponElimina
  35. Foodtravelandwine
    Muchas gracias, ahora voy a verte.
    Besos

    Gemma
    Ben farcits de crema, boníssims sobretot si la recepta es de la reina dels postres
    Molts petons

    Mercè
    Ben farcidets, també son els que m’agraden més
    Petons

    Bulma
    Moltes gracies, ara passaré a veure’t
    Petons

    ResponElimina