dijous, 1 de juliol de 2010

DINAR DE BARBACOA


És una forma diferent de cuinar i de menjar, es cuina al aire lliure amb brasa de carbó o de llenya, s`ha de controlar el foc d'una altra manera, però el que si és cert és que s`ha de fer bé igualment.

Tampoc és molt normal trobar als blocs receptes amb barbacoa, potser perquè a un pis és molt difícil poder tenir-ne una, doncs és una de les formes més sanes de cuinar, i també molt creatives, hi ha infinitat de productes que es poden cuinar a la brasa.

Encara que avui serem bastant tradicionals.

COSTELLO I ROSARIS A LA BRASA

INGREDIENTS

Costelló de porc
Rosaris de porc
Sal
All i oli

Algun cap de setmana, quan anem al mercat d’Olot a comprar, hem trobat rosaris ( com ells els anomenen , és una tira d'ossets amb carn està clar, que va per sobre del llom), és un altre dels menjars de quan era a casa dels pares, llavors aprofitem per fer-los a la brasa.

Salpebrem el costelló, separat a tires amb el seu os, reservem.

El rosaris sencers salpebrem, reservem.

Quan tinguem les brases al punt, posem a coure, donant-li voltes sovint a tota la carn, fins que estiguin al nostre gust.

Aprofitem per preparar també una escalivada.


TORRADA AMB ESCALIBADA

INGREDIENTS

Pa de pagès
Pebrot vermell
Albergínia
Ceba tendra
Anxoves
Olives negres
Sal
Oli d’oliva

Escalivem totes les verdures, quan les tinguem llestes, pelem i tallem a tires o com ens agradi, salem i amanim amb oli d’oliva.

Per preparar la torrada, uns moments abans de menjar-se-la torrem el pa, la cobrim d’escalivada, posem unes anxoves i unes olives negres tallades a trossos. Bon profit.

24 comentaris:

  1. Claro la comida ala barbacoa s mucho mas saludable y mas rica. El sabor que le da la leña es inigualable. La Tostada con escalibada se ve deliciosa.

    Un saludo : )

    ResponElimina
  2. que rica la escalibada..!! y la barbacoa tiene una pinta de muerte.!!

    ResponElimina
  3. Una barbacoa al aire lliure es ideal, carn, verdura, peix, ho que vulguis. Però en un pis ho tenim difícil, jejeje, ens conformarem , quin remei!
    Petons i bon profit.

    ResponElimina
  4. Això de poder fer una barbacoa és fantàstic! La carn agafa l'olor de la llenya i és espectacular! No sabia això dels rosaris "olotins"

    ResponElimina
  5. Delicioso y la tostada con la escalivada me la serviría ahora mismo.
    Besos

    ResponElimina
  6. Jo també m'apunto a la ronda d'escalivada, que em sembla increiblement atractiva tal i com l'has presentat :)

    ResponElimina
  7. El q sento jo en veure aquesta entra és enveja...de la sana,pero enveja....jo he tingut (tinc, guardada) barbacoa, pero ara al pis obviament no la podem fer servir....i com ho anyoro! m'agafo unes costelletes...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  8. Ummm!! ara comença el temps de fer barbacoas coure la carn amb llenya és molt mes bona i gustosa, en quan a l'escalivada, no tinc paraules és un dels meus plats preferits!

    ResponElimina
  9. Que bueno estaria todo!Con lo que se disfruta con estas comidas ummmm!...de lo mas sabroso.
    Besets.

    ResponElimina
  10. Mari’s Cakes
    La leña da un sabor especial a la carne, i la escalibada.
    Besos

    El taller de curra
    Muchas gracias por la visita
    Besos

    La cocinera de Betulo
    Si sobre tot si no es te un “badiu”, no se si escriu així.
    Mols petons

    ResponElimina
  11. Visc a la cuina
    Els rosaris es poden trobar a tot arreu, encara que buscant-los una mica, no son una menja mol normal, es de gent del escorxador
    Petons

    Annie
    Hecha con la leña no tiene palabras
    Besos

    Starbase
    Les anxoves i les olives negres acompanyen d`allò mes be a la escalivada
    Petons

    ResponElimina
  12. Sonia L’Exquisit
    Es un dels problemes de viure als pisos has de buscar la forma, estàs convidada
    Petons

    La cuina del Estany
    Nosaltres els caps de setmana que podem, sempre fem el menjar a la barbacoa, esta mol mes bo fins i tot el arròs
    Petons

    Mesilda
    Amb aquest menjars es gaudeix molt, perquè a un pis no es pot fer.
    Petons

    ResponElimina
  13. només puc gaudir d'una bona barbacoa quan soc a casa els pares. Ens encanta, i sembla que es l'excusa per a que cadascú s'encarregui d'una cosa diferent. Al foc els homes, no em preguntis perquè però això es inamovible, i l'escalivada i l'all i oli per nosaltres. :-)

    A casa, tot i que no visc en un pis, no tinc jardí però si que hi tinc veïns i em fa certa cosa molestar amb el fum, i ens hem acostumat a fer servir unes grills elèctriques que van amb safata d'aigua que ho fan prou be. S'assembla força i no fa fums ni olors, per un pis també és ideal. Ens encanta qualsevol cosa feta a la brasa, per cert, no coneixia això dels rosaris :-)

    un petó bonica :-)

    ResponElimina
  14. un diner barbecue c'est excellent surtout par cette chaleur
    en plus on use de toute notre créativité
    bonne soirée

    ResponElimina
  15. A nosaltres ens agrada molt fer barbacoes, sobretot a l' estiu i amb un bona escalivada per acompanyar, ja no cal res més.

    ResponElimina
  16. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina
  17. Les barbacoes són una debilitat per mi... Des de fa molts anys utlitzo la clàssica de carbó/llenya... però ara fa 3 anys, vaig decidir provar (després de molt temps de no creure-hi) una Weber de gas... I el resultat ha estat sorprenent i en temes com peix, en el que millor que els funs no passin cap gust, es insuperable.

    ResponElimina
  18. Deliciós dinar!!!! la carn a la brasa és de les coses millors que hi ha i l´escalivada ummmm :D petonets

    ResponElimina
  19. M'encanta i ens encanta a ca nostra , i l'escalivada bonissima . M'ha fet venir ganes de fer-ne una per a sopar.

    una abraçada

    ResponElimina
  20. Unes receptes molt i molt abellidores. Fan una mengera de por!!! Per cert, quina cosa més graciosa això dels "rosaris de porc"!! Si és que el nostre català és la pera!!! Besades

    ResponElimina
  21. Maduixa
    Sembla una norma no escrita que els homes faixin el foc, a casa passa igual, nosaltres nomes la fem algun cap de setmana, al pis es impossible.
    Petons

    Fimere
    Tienes mucha razón es una comida ideal para estos calores
    Besos

    ANNAFS
    Hi pots fer de tot.
    Petons

    ResponElimina
  22. Ricad Sampere
    Ja he vist els teus comentaris amb la Dolors del peixos. Però on hi així una bona brasa d`alzina
    Una abraçada

    Mª Jose Dit i Fet
    Una bona carn a la brasa amb un bon acompanyant i feliços
    Petons

    Xisca
    Es molt bona i acompanya molt be es carns.
    Petons

    Francesc
    Dons si que es curiós, perquè jo coneixia “els rosaris de bacallà”
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Maduixa
    Sembla una norma no escrita que els homes faixin el foc, a casa passa igual, nosaltres nomes la fem algun cap de setmana, al pis es impossible.
    Petons

    Fimere
    Tienes mucha razón, con estos calores es lo mejor
    Besos

    ANNAFS
    Hi pots fer de tot.
    Petons

    Ricad Sampere
    Ja he vist els teus comentaris amb la Dolors del peixos. Però on hi així una bona brasa d`alzina, jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. Mª Jose Dit i Fet
    Una bona carn a la brasa amb un bon acompanyant i feliços
    Petons


    Xisca
    Es una verdura que sempre va molt bé, tant amb una torrada,
    com per acompanyar la carn
    Petonets

    Francesc
    Tens tota la raó, dons jo coneixia els “rosaris de bacallà” no els de porc.
    ja en sabem una mes.
    Una abraçada

    ResponElimina