TERRINA DE LLUCETA I BONITOL AMB AMANIDA D`ESPINACS



Aquesta es un altre recepta del Espai del Consum del Bonpreu impartit per en Pep Nogué.

INGREDIENTS

300 g de bonítol net, sense espines ni pell
300 g de lluçeta neta, sense espines ni pell
150 g de farina
1 ceba
Sal
Porradell picat
Espinacs
1 dl d`oli d`oliva extra verge

Pelem i trinxem la ceba ben petita. Posem una cassola al foc amb la mantega a foc suau i quan sigui fosa, tirem la ceba i deixem coure poc a poc que es vagi entendrint.

Escaldem les fulles d`espinacs en una olla amb aigua bullent durant 20 segons. Refredem amb aigua i gel i reservem amb un paper absorbent.

Mentrestant, tallem el bonítol i la lluçeta a daus i quan la ceba estigui cuita però blanca, incorporem a la cassola i deixem coure un parell de minuts. Posem un punt de sal.

Una vegada cuit, triturem amb un batedor elèctric que quedi ben fi i afegim el porradell picat, li donarà molta frescor. Col·loquem en un motlle que prèviament haurem encamisat amb fulles d`espinac o enciam. Deixem refredar a la nevera unes 4 hores aproximadament.

A la hora d`emplatar, tallem en petites racions i acompanyem dels espinacs amanits.

A la nostra versió de la recepta, em canviat el bonítol per varat, i el peix l`em aixafat amb la forquilla en lloc de triturar-ho amb el batedor elèctric, els espinacs els acompanyem amb uns tomàquets xerri.

Es pot fer amb altres tipus de peix, combinant sempre peix blanc i blau per mantindré el gust.

Els espinacs també es poden acompanyar amb mandarines.

Comentaris

  1. Quina presentació més exquisida!! m'ha encantat :-)

    ResponElimina
  2. Buenisimo como siempre!preparas y presentas unos platos de diseño,como en los mejores restaurantes.
    Besets.

    ResponElimina
  3. Quin plat mes maco! felicitats...

    una abraçada

    ResponElimina
  4. Com a plat fred em sembla una gran idea. Sovint, a les terrines, pastissos, quiches... s'abusa massa de la crema de llet i en aquest cas no en porta.
    Com molt bé dius, Sion, ho pots combinar amb molt tipus de peixos, i segur que quedaria també molt gustós combinant peix blanc amb cuetes de gamba, jo aquestes les tallaria petites però sense triturar, que tan al fer els talls com en boca en notessis la textura.

    M'ha agradat i ja ho provaré.
    Salut.

    ResponElimina
  5. Caram quina terrina !!!!apropiada per un dia tan blanc....
    Bon dia amb tanta neu!!!!

    ResponElimina
  6. Sión; No, no m'he equivocat... em semblava que m'havia posat a un restaurant, amb aquesta presentació... quin luxe i que rebó totplegat.
    Que vagi de gust Sión i Miquel¡¡.

    ResponElimina
  7. Ara ja recordo a un de vosaltres...Sóc la Mercè de Destapant Cassoles i aquesta classe amb en Pep Nogués va ser una de les primeres a les que vaig començar a assistir.Em va agradar moltissim com explicava els plats en Pep, i els plats evidentment!, jo he fet dos cops els "blinis de patata i salmó".El plat us ha quedat tant o més ben presentat que a la classe!!!A REVEURE!!

    ResponElimina
  8. Has fet una presentació tan maca que sembla una pintura!

    ResponElimina
  9. La presentació es perfecte!!!Queda genial i m'agraden moltíssim tot els ingredients!! Ja tinc menjar pel diumenge!!!Petons

    ResponElimina
  10. sion, has preparado un plato de tot luxe, com díu el josep, y cómo me dé una locura de ésas mias, por los ingredientes que lleva, me invento un arrosset que yá vorem, jajajaja, has preparado todo un manjar sion..........saludos paco

    ResponElimina
  11. Maduixa
    Moltes gracies
    Petons

    Mesilda
    Muchas gracias
    Besos

    Sonia L`Exquisit
    Moltes gracies
    Petons

    Els fogons del pare
    La manca de crema de llet va ser el fet per el que ens vam decidir a fer-lo, la idea de les gambes molt bona ho provaré
    Petons

    ResponElimina
  12. Els peixos
    Moltes gracies.
    Petons

    Josepb
    Moltes gracies.
    Petons

    Merçe
    Vas assistir a classe amb el Miquel, en Pep prepara uns plats força interessants i macos.
    Petons

    ResponElimina
  13. Margarida
    Moltes gracies
    Petons

    Elvira
    Moltes gracies
    Petons

    Paco
    Gracies, i quan preparis aquest arrosset avisem.
    Una abrasada

    ResponElimina
  14. Jo també hi era i em va agradar aquesta recepta. Et va explicar el Miquel que el Pep Nogué la va crear per a una festa que van fer per celebrar els 70 anys del Miquel Martí i Pol?

    ResponElimina
  15. Aquestes receptes són bones i molt sanes, amb peix i verdures... No se m'hauria acudit mai acompanyar els espinacs amb mandarines, serà qüestió de tastar-ho :)

    ResponElimina
  16. Una recepta ben sana i amb aquesta presentació i colors, entra per la vista!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  17. Gloria
    Si en Miquel ja em va explicar lo ve que ho veu passar i totes les anècdotes d`en Pep
    Mols petons

    Gemma
    En Pep ho va fer i esta d`allò mes bo segons en Miquel, dons jo no puc anar a aquestes classes per motius de feina
    Un petonas

    Mercè
    Es una recepta sana i fàcil de fer
    Petons

    ResponElimina
  18. Un plato exquisito, tiene muy buena pinta, y tus cambios me han gustado, besos, pepa.

    ResponElimina
  19. sión tal cómo te he comentado, tu receta la ha visto también mi mujer, lo hemos comentado, y cómo en el único sitio que tengo "mando" és en la cocina, le he dicho que voy a hacer un arrosset con tus ingredientes, lo que nó te puedo asegurar és cuando lo preparé, tengo que "estudiar" la forma de hacerlo.jajaja, y por supuesto cuando lo haga al arroz le pondré tu nombre.....saludos paco

    ResponElimina
  20. Això són classes ben aprofitades!! quin goig que fa aquest plat, i crec que la idea de la forquilla en lloc de la trituradora dóna encara un millor resultat final
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Pepa cooks
    Gracias, esta muy bueno
    Besos

    Paco
    Muchas gracias por el detalle, ya me explicaras como te ha quedado
    Besos

    StHilari
    A nosaltres ens va semblar que la textura seria mes agradable, i per això estan las receptes per modificar-les al teu gust no???
    Petons

    ResponElimina
  22. Estimada amiga
    Hemos visitado tu blog y estamos muy interesados en hacerte una propuesta.
    Mi mail es menchu@extremacalidad.com
    Si eres tan amable me envías tu dirección y contactamos.
    Un saludo.

    ResponElimina
  23. te ha quedado un plato muy bien decorado y con mucho gusto. Ideal para una celebración...¡me gusta!
    saludos

    ResponElimina
  24. Genial. Ha d'estar bonísim, però es que la presentació....lo dicho genial. Noia tens una traça...
    Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  25. Onega
    Muchas gracias
    Besos

    Joana
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  26. Estimada Sion, has fet un plat que és una delícia pel ulls, quants colors i formes. A més si és una recepta del Pep ja és garantia, i si a sobre l'has cuinat tu és un èxit segur. Molts petons i fins ben aviat.

    ResponElimina
  27. Quina delicatessen!! i la presentació, fantàstica!
    ptns.

    ResponElimina
  28. La cuina vermella
    Moltes gracies, aquesta floreta venint dels vermells, m’afalaga molt.
    Petonets

    ANNAFS
    Moltes gracies.
    Petonets

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars