ESPATLLA DE CABRIT AMB PELL DE PORC
Aquesta recepta ens la feia la meva avia per alguna celebració molt especial, la meva mare la va continuar fent, i jo la he preparat algunes vegades.
INGREDIENTS
1 Espatlleta de cabrit per persona
Pell de porc
Bolets de temporada
¼ copa de conyac
1 all
4 ametlles torrades
4 avellanes torrades
Pebre
Oli
Sal
Demanem a la nostra cansaladeria que ens aconsegueixin pell de porc, la necessària per embolicar les espatlletes que vulguem preparar.
Quan la tinguem la posem a una safata la salem molt bé per la part del greix, l'enrotllem i deixem a la nevera vint-i-quatre hores.
Preparem una picada amb l’all, las ametlles i avellanes, el conyac i l’oli del saltejat els bolets.
Passat el temps amb la sal, la rentem per treure-li la sal, sequem, anem a preparar el farcell, posem a sota la picada, la espatlleta desossada i salpebrada a sobre els bolets que ja tindrem passats per la paella.
Emboliquem i lliguem procurant sempre que ens quedi ben tapat i al posar-ho a la safata del forn el lligat ens quedi a la part de dalt.
Preparem un paper d’alumini, posem el farcell, el pintem amb greix de porc, i emboliquem.
Tindrem el forn a 180ºC, courem durant una hora. Passat el temps, treure’m el paper d’alumini, tornem a posar al forn fins que la pell ens quedi molt daurada.
Per servir-lo a taula, tallem el fil que la lliga i al plat hi posem una mica de la pell daurada, salsem.
Ostres Sion,
ResponEliminaAixò ha d'estar més que bo, és un menjar de categoría, a més amb la cotna ha de fer un crec crec oi?
Una abraçada,
Ostres...aquesta no li feta mai....
ResponEliminaSión; Un plat amb molts de sons... crec,crec; mmmmm; nyam nyam; glup... aaaaahhh... bonííííísimm.
ResponEliminaQue vaigi de gust Sión;
Imagino aquesta pell cruixent!!! quin menjar tant espectacular!!! Tot un gran plat!!! Una abraçada
ResponEliminahay sion, axó es de maravella, y per al colesterol també oí...per favor que cossa mes bóna.........paco
ResponEliminaNoia QUIN PLAT!! Això per festes es genial. Te una pinta....ummmmm.
ResponEliminaFelicitats i petonets.
Sion, no ho havia vist mai això d'embolicar amb la pell de porc. li ha de donar un gust i una textura especial!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Una recepta d'avia??
ResponEliminaTots d'empeus. És sensacional el tema de la pell. Quina pinta.
va sobtat quan he vist la teva entrada i posava pell de porc.....al principi pensava que t'havies equivocat jijiji
ResponEliminasorprenent!!!
petons
Aixó d'anar a la cansaladeria a buscar una pell de porc, si que es una sorpresa, y segur que el resultat ha de tant o més sorprenent... i es que les iaiaes tenien unes idees!!
ResponEliminaCarme
ResponEliminaLa veritat que si, la corna queda súper cruixent i la carn bonusima
Peixos
Es una recepta molt antiga, de les que es feien els dies de gran festa.
Josepb
Moltísims sons i alguns de satisfacció, de quedar tip es un plat consistent.
Elvira
La pell cruixent i el “tall” gustosíssim per els greixos de la pell.
Paco
Quan es mengen aquets plats no es pot pensar amb aquestes coses un dia es un dia.
Joana
Es un plat que sempre se ha fet per grans festes
Dolça
Si el greix de la pell penetra a la carn i li dona un gust molt bo.
Delicioso!!!!! Me encanta, no me extraña que sea un triunfo seguro.
ResponEliminaBssssss
Starbase
ResponEliminaNo es mol normal embolicar el xai amb porc, coses antigues
Lidia
Es un plat inusual per els nostres temps
Petons
StHilari
A Barcelona no va ser possible trobar-la i varem tindre de demanar-la a Sant Pau
Celes
Gracies, es un plat una mica diferent.
Petons
Que original i de bo no cal ni dir-ho.
ResponEliminaExcel.lent recepta i a mes amb tradició de casa teva.
Chapeau!!!!!
petons
Dolors
ResponEliminaUna recepta molt enraigada a la família i molt bona
Sols puc dir una cosa: NYAAAAMMMM...!!!! Es troba fàcilment la pell de porc??? Suposo que l'has d'encarregar, no?
ResponEliminaSara Maria
ResponEliminaSi l`has d`encarregar, ja que normalment no es troba, però val la pena
Aquest plat és d'aquells annnntttttiiiics, eh?
ResponEliminaAprofitar la pell del porc per embolicar el cabrit ha de donar un resultat excel·lent. Deu quedar una carn melosa i gens resseca (fer el cabrit al forn té aquest perill, oi?) i a més, la pell cruixent deu fer de molt bon menjar.
Està molt bé que es conservin aquestes receptes de la mare i tan familiars. Felicitats!
Deu quedar una carn super gustosa. La setmana que ve fem la matança del porc, ja guardaré pell per fer aquestes espatlletes. mmm !!!
ResponEliminaQue color más hermoso tiene esa carne!
ResponEliminaEntonces ésta receta es toda una tradición en tu familia, que joya!
besos
Gaby
Sion, això és un plat de luxe!! Que bo que ha de ser!!
ResponEliminaPetons!
Gemma
ResponEliminaExacte la pell li dona una cremositat a la espatlla i a mes a mes la pell esta boníssima com a cornes
ANNAFS
La pell la pots utilitzar per embolicar-hi tot tipo de carn de be
Gabriela, clavo y canela
Si es un plato de fiesta mayor en la familia
Merce
La carn queda molt amorosa ja que es cou amb el greix del porc, i no queda gens reseca