dimarts, 29 de desembre de 2009

MENU DE NADAL II

ARRÒS DE COLOMÍ



INGREDIENTS

400 g d`arròs
2 colomins
3 cebes
3 grans d’all
2 tomàquets
1 paquet de verdures per el brou
1 copeta de vi ranci
30 g de mantega
200 g de trompetes de la mort
Julivert
Oli
Sal

Demanem a la botiga que ens netegin els colomins, separant els pits, les cuixes i les ales

Preparem un brou de verdures, amb les carcasses dels colomins, necessitarem com 1 litre i mig de brou.

Enrossim les ales i les cuixes a una cassola amb oli, sal, ceba picada, all i julivert. Un cop enrossides, posem-hi el tomàquet triturat i el vi ranci, quan hagi reduït el vi afegim-hi el brou i deixem-ho coure uns 40 minuts. Aquesta preparació guanya molt feta d`un dia per l’altre.

Quan anem a preparar l’arròs separem les ales i les cuixes passant la resta per un colador xinés

Enrossim a una paella l’arròs, les trompetes de la mort, junt amb les ales i les cuixes, cobrint-lo amb el brou i deixeu-ho coure 15 minuts.

Un cop fet l’arròs lliguem-lo amb una mica de mantega.

A la vegada marquem els pits de colomí a una paella i els tallem amb escalopes que posarem sobre .

ESCALOPA DE FOIE



INGREDIENTS

Una escalopa de foie fresc
Reducció de Pedro Ximenes
Melmelada de ceba amb panses
Sal gris

Posem unes gotes d’oli a una paella, salpebrem la escalopa, i enrossim pels dos costats,
quan la tinguem llesta, la posem sobre paper absorbent.

Mentrestant preparem el plat, fem un llit amb la reducció de Pedro Ximenes, i a un costat una cullerada de la melmelada, finalment posem el foie, i salem amb sal gris.


REDUCCIÓ PEDRO XIMENEZ

INGREDIENTS

1 l. Pedró Ximenez
70 g sucre moreno
1 got de vinagre de Mòdena

Lligar el sucre moreno, el vinagre de Mòdena, i el Pedro Ximenez, a foc molt lent i anar remenant, durant 1 hora i quart.

Aquesta reducció ens pot durar un mig any, quan es torna una mica més espessa, nomes posant-la un moment al bany maria la tornem a tenir al punt.

La recepta de la reducciò de Pedro Ximenez, es del restaurant Piratas de Barcelona

15 comentaris:

  1. Vaya menú de fin de año de lujo, que bueno todo. Feliz año guapa, bsos

    ResponElimina
  2. D'autèntic luxe, amb un punt clàssic i un punt modern

    ResponElimina
  3. Caram , noia , quin menú??
    BON ANY NOU

    ResponElimina
  4. sion por favorrrrrrrr, que "cosas" mas ricas, menudo menú....felicidades y que tengas un próspero año nuevo.saludos paco

    ResponElimina
  5. Quina passada de menu. Tot un luxe. Segur que el veu disfrutar.
    Feliç 2010.
    Salut,
    Pepin

    ResponElimina
  6. Déu n'hi do, quin menú!!!
    Que tinguis del millor en aquest 2010!!!

    BON ANY!!
    UNA ABRAÇADA!!!
    ISABEL

    ResponElimina
  7. Lidia
    Muchas gracias y Feliz Año

    Baixagastronomia.cat
    Mòltes gracies i bon any

    Els Peixos
    Menú de pica pica jejeje.
    Molt bon any i petons

    Paco
    Muchas gracias y tengas también muy buen año.
    Un abrazo.

    La Cuina de Cal Pepin
    Realment es va disfrutar. Molt bon any .
    Petons


    Isabel
    Gracies. Molt bon any 2010
    Una abraçada i petons

    ResponElimina
  8. Un plato estrella, se ve de lujo!
    Que tengas un excelente año 2010 y recibas lo mejor, tus deseos se cumplan y no te falte el trabajo ni la salud.
    Un abrazo y disfruta con los tuyos.
    Kako.

    ResponElimina
  9. Molta llum per aquest 2010, estimats amics! Molts de petons i alegries.

    ResponElimina
  10. El colomí té una pinta brutal!

    Bru-tal!

    Bon any!!

    ResponElimina
  11. Un menú delicioso, me ha gustado mucho.

    Feliz año 2010.

    Un abrazo Naviedeño.

    María Pilar.

    ResponElimina
  12. Molt bon menú!!
    no he menjat mai colomí i no sé si podria però fa molt bona pinta.
    ptns.

    ResponElimina
  13. El foie no m'agrada, però el colomí.... fa tants anys que no en menjo! La meva mare també el preparava amb arròs i ens agradava tant!
    Bon Any!

    ResponElimina
  14. Kako
    Te deseo lo mismo para ti y que tengas mucha suerte en la nueva aventura
    Besos

    La cuina vermella
    També vos desitgem molta pau i amor
    Petons.

    Starbase
    Si de veritat brutal, brutal
    Bon Any

    Cocinica
    Muchas gracias que tengas un feliz año lleno de deseos cumplidos.
    Besos


    ANNAFS
    A mi del colomí lo que no m`agrada es el pit tan poc fet, però com a casa agrada, lis poso nomes a ells.
    Petons i un venturós Any Nou

    Margarida
    Jo tampoc puc amb el foie, i em faig un altre cosa.
    Petons i un Any farcit d`alegria.

    ResponElimina
  15. aquest arròs em recorda un dels millors que he menjat mai, l'arròs amb colomí del carles gaig, estic segur que aquest no li queda enrere

    ResponElimina